Συγκέντρωση διαμαρτυρίας: Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο ιδιωτικοποίησης του νερού. Δευτέρα 20/3, Σύνταγμα, 4:30μμ

Δραστηριότητα
19 Μαρ, 2023

Την Δευτέρα 20 Μαρτίου, η Κυβέρνηση καταθέτει στην Ολομέλεια της Βουλής πολυνομοσχέδιο που ανοίγει το δρόμο για την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών ύδρευσης – αποχέτευσης και της διαχείρισης αστικών αποβλήτων, ενώ παράλληλα περνά μια σειρά αντιπεριβαλλοντικές ρυθμίσεις που διευκολύνουν το χτίσιμο σε αιγιαλούς και υποβαθμίζουν την προστασία περιοχών Natura.

Το πολυνομοσχέδιο συνιστά κατάφωρη αντιδημοκρατική εκτροπή επειδή καταπατά τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), σύμφωνα με τις οποίες το Σύνταγμα δεν επιτρέπει την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών ύδρευσης και αποχέτευσης, το ιδιωτικό Υπερταμείο δεν μπορεί να διαχειρίζεται τέτοιες υπηρεσίες, ο κύκλος των υπηρεσιών ύδρευσης – αποχέτευσης είναι ενιαίος και αδιάσπαστος, υπόκειται σε δημόσιο έλεγχο και το νερό δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται σαν εμπορικό προϊόν.

Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, που κόστισε τη ζωή σε 57 αθώους ανθρώπους, και είδαμε τα φονικά αποτελέσματα του σπασίματος των υποδομών και της ιδιωτικοποίησης των μεταφορών. Η Κυβέρνηση συνεχίζει το σχέδιο της για εξυπηρέτηση ιδιωτικών συμφερόντων με το νομοσχέδιο για την ιδιωτικοποίηση του νερού, αδιαφορώντας για τις συνέπειες που μπορεί να φέρει και ταυτόχρονα κάνοντας ρουσφέτια στους γνωστούς φίλους-ολιγάρχες της (Λάτσης).

Ως ΜέΡΑ25 καταγγέλλουμε την Κυβέρνηση και το Υπουργείο Ενέργειας για το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, με το οποίο διαφωνεί ακόμη και η ΚΕΔΕ, η ΕΔΕΥΑ, η Ένωση Διοικητικών Δικαστών, η ΠΟΕ-ΔΕΥΑ, σωματεία, συλλογικότητες και περιβαλλοντικές οργανώσεις και πρωτοβουλίες, αλλά και συνολικά η κοινωνία. Απαιτούμε άμεσα την οριστική απόσυρσή του.

Καλούμε, όλες και όλους, την Δευτέρα 20 Μαρτίου, στις 4:30μμ, στο Σύνταγμα, στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας, την ώρα της ψήφισης του νομοσχεδίου. Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις της Πρωτοβουλίας για τη Διασφάλιση της Δημόσιας Διαχείρισης του Νερού.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο