Σήμερα, μέρα της Ευρώπης, το Πανευρωπαϊκό μας Κίνημα εγκαινιάζει ζωντανά το Νέο Μανιφέστο του DiEM25

Αναδημοσιεύσεις
09 Μάι, 2022

Το κίνημά μας χάραξε νέα πορεία. Πιο ριζοσπαστική, πιο συγκρουσιακή, πιο αποτελεσματική

Η ίδρυση του DiEM25 τον Φεβρουάριο του 2016 έγινε πόλος έλξης για προοδευτικούς ανθρώπους που έκαναν την εξής απλή διαπίστωση: Η Ευρώπη θα εκδημοκρατιστεί, ή θα διαλυθεί.

Έκτοτε, πράγματι διαλύεται. Πρώτα συνέβη το Brexit. Διαιρέσεις γεννήθηκαν και βάθυναν – μεταξύ βορρά και νότου, μεταξύ ανατολής και δύσης. Η συνοριοφυλακή μας δολοφονεί ανθρώπους κατά μήκος της Μεσογείου, ο πλανήτης συνεχίζει να θερμαίνεται και ο φασισμός δεν σταματά να θεριεύει. Ξέσπασε πόλεμος. Ενώ συνέβαιναν όλα αυτά, η Ευρώπη ακροβατούσε ανάμεσα στην ανικανότητα να αντιδράσει και στην ενεργή πρόκληση αυτών των καταστροφών.

Γιατί συνέβη αυτό και πώς μπορούμε να ανακτήσουμε τον έλεγχο;

Σε αυτά τα ερωτήματα θέλησε να απαντήσει το κίνημά μας επικαιροποιώντας το ιδρυτικό μας κείμενο. Έτσι, μετά από πολλές συζητήσεις και μια καθολική ψηφοφορία μελών, οι DiEMίτες και οι DiEMίτισσες κατέληξαν στην απάντηση: Η Ευρώπη θα εκδημοκρατιστεί, μόλις ανατραπεί η ολιγαρχία!

Διαβάστε το νέο μας μανιφέστο.

Τους ανήκουν τα διαμερίσματα στα οποία ζούμε, οι τράπεζες που κρατούν τα χρήματά μας, τα εμβόλια που σώζουν τις ζωές μας, οι εφαρμογές που χρειαζόμαστε για να δουλέψουμε, τα δεδομένα μας που συλλέγουν αυτές οι εφαρμογές, το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο που θερμαίνουν τον πλανήτη μας – και, το σημαντικότερο, τους ανήκουν οι πολιτικοί που υποτίθεται ότι μας προστατεύουν από αυτούς.

Για να εκδημοκρατίσουμε την Ευρώπη, πρέπει να ανακτήσουμε την εξουσία από τους ολιγάρχες. Για αυτό χρειαζόμαστε ένα νέο, αναζωογονημένο DiEM25 – πιο ριζοσπαστικό, πιο συγκρουσιακό και πιο αποτελεσματικό από ποτέ. 

Η μέρα μας ανήκει. Ας την αδράξουμε, όλοι και όλες μαζί.

Παρακολουθήστε #Live εδώ:

Πηγή: diem25.org

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο