Σοφία Σακοράφα: O Αλαφούζος εκδίδει γραμμάτια προπαγάνδας και η ΝΔ του τα ξεπληρώνει

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
16 Νοέ, 2022

Δεν ζήτησα το λόγο, σαν Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, για να εκθέσω τη θέση του ΜέΡΑ25. Τα είπε ο Γραμματέας μας, ο Γιάνης Βαρουφάκης. Ούτε για να υπερασπιστώ τον Κλέωνα. Δεν έχει ανάγκη από συνήγορο. Το θέμα σήμερα δεν είναι η άρση της ασυλίας του Κλέωνα Γρηγοριάδη. Ο ίδιος, άλλωστε, δήλωσε ότι «απαιτεί» την άρση.

Το θέμα είναι πως δεν επιτρέπεται να έρχεται στην Ολομέλεια η άρση ασυλίας βουλευτή για την έκφραση γνώμης από το Βήμα της Βουλής! Αυτό είναι Απαράδεκτο! Δεν θα έπρεπε κάν να έρθει στην Ολομέλεια. Θα έπρεπε να έχει τελειώσει το θέμα στην Επιτροπή. Αυτή την αγωνία θέλω να εκφράσω: Που θα σταματήσει αυτός ο κατήφορος ;

Διαβάζω, χαρακτηριστικά, από τα Πρακτικά της Επιτροπής.

Λέει ο πρόεδρος της Επιτροπής, ο κ. Αθανασίου, από τη ΝΔ : «Εγκαλούμενος αυτή τη φορά είναι ο συνάδελφος κύριος Γρηγοριάδης του ΜέΡΑ25, ο οποίος σε ομιλία του στη Βουλή … αναφέρθηκε σε εφοπλιστές, τους οποίους κατονομάζει, τον κ. Βαρδινογάννη, τον κ. Αλαφούζο, τον κ. Μαρινάκη … τους συκοφαντεί και τους εξυβρίζει…».

Γνωρίζει, βέβαια ότι η άρση ασυλίας αφορά μόνο στη συκοφαντική δυσφήμηση. Αλλά εκδίδει εξαρχής πανηγυρική ετυμηγορία και για τα δύο δήθεν αδικήματα ( και για την εξύβριση ).

Στη συνέχεια, ο κ. Δελής, εκφράζει τη θέση του ΚΚΕ, ότι για λόγους αρχής είναι εναντίον της άρσης της ασυλίας, γιατί δεν μπορούν να δεχθούν τη φίμωση του Βουλευτή.

Τότε παρεμβαίνει ο Πρόεδρος και λέει: «Έστω και αν συκοφαντεί οποιονδήποτε και λέει ‘καθάρματα και κλέφτες’ και αυτά; Καλώς.».

Αν καταλαβαίνω καλά, ο κ. Αθανασίου, πρώην Αρεοπαγίτης, με πλήρη νομική γνώση αλλά και υπερβάλλοντα ζήλο, δεν προεδρεύει απλώς σε μια Κοινοβουλευτική Επιτροπή. Έχει βγάλει και απόφαση κιόλας! Όμως, το πρόβλημα δεν αφορά μεμονωμένα τον κ. Αθανασίου. Σύσσωμη η συμπολίτευση, εκτρέπεται, πάλι, και εκτίθεται ανεπανόρθωτα! Είναι σαν να υπάρχει ένα σχέδιο πλήρους ευτελισμού της Δημοκρατίας και του Κοινοβουλίου, το οποίο υπηρετεί με πλήρη συνέπεια και ασυνειδησία η κυβερνητική πλειοψηφία. Φτάσαμε, πια, στην πλήρη απαξίωση των θεσμών. Η αντίδραση του λαού , η περιφρόνηση προς το πολιτικό σύστημα και το πολιτικό προσωπικό, είναι το άμεσο και απόλυτα δικαιολογημένο αποτέλεσμα της πολιτικής πρακτικής σας.

Και δεν ξεμπερδεύετε με το να την βαφτίζετε «λαϊκισμό». Βουλευτές προπηλακίζονται δημοσίως και για τη Βουλή «Πέρα Βρέχει». Πριν δυο χρόνια, στην επέτειο του Πολυτεχνείου, βουλευτές, οι βουλευτές του Μέρα 25, παρεμποδίζονται, από την Αστυνομία – εντελώς και προφανώς αντισυνταγματικά – να πραγματοποιήσουν πορεία. Και πάλι, για τη Βουλή, «Πέρα Βρέχει».

Πρόσφατο, ακραίο παράδειγμα κατάπτωσης, η διαδικασία της Εξεταστικής Επιτροπής για τις υποκλοπές. Μια ολόκληρη παράταξη παραμένει δέσμια μιας διαπλεκόμενης ομάδας, για την παράταση της παραμονής της στην εξουσία. Ένα σύστημα που θέλει να είναι ανέλεγκτο και ανεξέλεγκτο – και γι’ αυτό χρησιμοποιεί – ή μάλλον καταχράται – τις διαδικασίες της Δημοκρατίας. Δεν διστάζει να λειτουργεί ακόμα και σαν παρακρατική οργάνωση.

Σήμερα, όμως, δεν είσαστε «πέρα βρέχει»! Σήμερα βραχήκατε! Γιατί; Γιατί θίξαμε την ολιγαρχία. Τους εφοπλιστές, τους «επενδυτές», τους συνεργούς, τους χρηματοδότες σας, τους προπαγανδιστές σας.

Ο κ. Αλαφούζος, πίσω από τη μήνυση του οποίου έχει στοιχηθεί όλη η κυβερνητική πλειοψηφία, εκτός από τις άλλες επιχειρηματικές δραστηριότητες, είναι και κάτοχος Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. Για την ακρίβεια, ιδιοκτήτης ενός Μηχανισμού Προπαγάνδας, που περιλαμβάνει μια ιστορική εφημερίδα, ένα τηλεοπτικό κανάλι πανελλαδικής εμβέλειας, ραδιοφωνικό σταθμό κλπ.κλπ. Όλος αυτός ο μηχανισμός δεν ασχολείται, ουσιαστικά, με την ενημέρωση. Ασκεί στοχευμένη προπαγάνδα υπέρ της Κυβέρνησης. Και με την καθημερινή προπαγάνδα, εκδίδει καθημερινά γραμμάτια σε βάρος σας, τα οποία και πρέπει να αποπληρώσετε. Ένα από αυτά θέλετε να εξοφλήσετε σήμερα. Γι’ αυτό και κόπτεσθε, σε αυτή τη διαδικασία, να δώσετε άπαντες τα διαπιστευτήριά σας στον κ. Αλαφούζο !

Όμως, Ας μη γελιέστε στην κυβερνητική παράταξη: Ο Κλέων Γρηγοριάδης δεν είναι ένα «βότσαλο στη λίμνη». Δεν είναι μεμονωμένο περιστατικό. Όλοι εμείς, το ΜέΡΑ 25, είμαστε εδώ για να ταράζουμε – όσο μπορούμε – τα νερά. Γιατί αυτό που παλιά μπορεί να ήταν λίμνη εσείς το έχετε κάνει βούρκο. Και αυτόν τον βούρκο δεν τον αξίζει ούτε η χώρα ούτε ο λαός μας.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο