Πρωτοβουλία ενάντια στη λογοκλοπή από το ΜέΡΑ25

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
01 Ιούλ, 2020

Το ΜέΡΑ25 αναλαμβάνει συνολική πρωτοβουλία ενάντια στην ατιμωρησία της απάτης της λογοκλοπής. Μετά (α) τις πρόσφατες περιπτώσεις που ανέδειξε στις 26 Ιουνίου 2020 η ανοιχτή επιστολή 32 περιοδικών, ιδρυμάτων και λογοτεχνικών ενώσεων που θέτουν το ζήτημα της λογοκλοπής στην Ελλάδα (δηλαδή το κρούσμα κειμένου-προϊόντος λογοκλοπής ως θέμα στις Πανελλαδικές Εξετάσεις και τα παρόμοια ερωτήματα που έχουν εγερθεί σχετικά με το φετινό Κρατικό Βραβείο Ποίησης), αλλά και (β) του παγίου προβλήματος της εν γένει ατιμωρησίας της απάτης της λογοκλοπής στον χώρο των πανεπιστημίων, της έρευνας, της παιδείας, του πολιτισμού και των γραμμάτων, της δημοσιογραφίας, και ούτω καθεξής.

Το ΜέΡΑ25 κατέθεσε τρεις επίκαιρες ερωτήσεις: προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων με θέμα «Λογοκλοπή στις Πανελλαδικές Εξετάσεις» (βουλευτής Φωτεινή Μπακαδήμα, αριθμ. πρωτ. 879 30/6/2020), προς την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού με θέμα «Λογοκλοπή στα Κρατικά Βραβεία Λογοτεχνίας» (βουλευτής Μαρία Απατζίδη, αριθμ. πρωτ. 880 30/6/2020) και προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης με θέμα «Για την επείγουσα εκκρεμότητα νομοθετικής μέριμνας σχετικά με τη λογοκλοπή» (βουλευτής Αγγελική Αδαμοπούλου, αριθμ. Πρωτ. 881 30/6/2020).

Το ΜέΡΑ25 ετοιμάζει νομοθετική παρέμβαση-πρωτοβουλία με τη μορφή τροπολογίας για το ζήτημα.

Ελπίζουμε να αποτελέσει η πρωτοβουλία, και η αποτελεσματική απόκριση της κυβέρνησης σε αυτήν, την αρχή του τέλους μιας ιστορίας συγκάλυψης, αδιαφορίας, αδιαφάνειας και απάτης: της ιστορίας της λογοκλοπής στη σημερινή Ελλάδα.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο