Προοδευτική Διεθνής: Ήρθε η ώρα για τους προοδευτικούς του κόσμου να ενωθούν!

Συνεντεύξεις - videos
15 Μάι, 2020

Η κρίση του Covid-19 βαθαίνει παντού, χτυπώντας σκληρότερα τους φτωχούς του κόσμου. Εν τω μεταξύ, ο «καπιταλισμός της καταστροφής» είναι σε άνοδο, καθώς οι κερδοσκόποι και οι πολυεθνικές κερδοσκοπούν πάνω στην πανδημία. Πίσω τους στοιχίζονται οι δυνάμεις της ακροδεξιάς, οι οποίες εκμεταλλεύονται την κρίση για να προωθήσουν μια ατζέντα μισαλλοδοξίας και ξενοφοβίας.

Μόνο ένα κοινό διεθνές μέτωπο μπορεί να αντιμετωπίσει την κλίμακα αυτών των προκλήσεων και να υποστηρίξει προοδευτικές αρχές σε όλο τον κόσμο.

Τον Δεκέμβριο του 2018, το DiEM25 και το Ινστιτούτο Sanders εξέδωσαν ένα ανοιχτό κάλεσμα για το σχηματίσμό ένός κοινού μετώπου για τη δημοκρατία, τη βιωσιμότητα και τη δικαιοσύνη.

«Ήρθε η ώρα για τους προοδευτικούς του κόσμου να ενωθούν».

Η χρονιά που ακολούθησε καταγράφτηκε ως «το Κύμα της Παγκόσμιας Διαμαρτυρίας». Απ’το Δελχί ως το Παρίσι, απ’ το Σαντιάγκο ως τη Βηρυττό, οι πολίτες ξεσηκώθηκαν απαιτώντας δημοκρατία, αξιοπρεπή διαβίωση, και ένα καθαρό περιβάλλον για τα παιδιά τους.

Το 2020 ενώνουμε αυτά τα κινήματα διαμαρτυρίας σε μια Παγκόσμια Προοδευτική Διεθνή, καλώντας τους προοδευτικούς όλων των αποχρώσεων – δυναμικούς ακτιβιστές και νεοεισερχόμενους γεμάτους περιέργεια, διοργανωτές συνδικάτων και ακαδημαϊκούς της έρευνας – να οικοδομήσουμε μαζί αυτό το κοινό μέτωπο.

Το Συμβούλευτικό Σώμα που συντονίζει την πρωτοβουλία περιλαμβάνει πολιτικούς εκπροσώπους όπως η Katrín Jakobsdóttir, η Vicenta Jerónimo Jiménez και ο Γιάνης Βαρουφάκης, ακτιβιστές όπως η Carola Rackete, ο Nick Estes και η Vanessa Nakate. και στοχαστές όπως οι Noam Chomsky, Arundhati Roy και Naomi Klein.

Τα «εγκαίνια» της Προοδευτικής Διεθνούς θα γίνουν την Παρασκευή 15/5 στις 8 μμ με τη διαδικτυακή συζήτηση «Διεθνισμός ή Αφανισμός» στην οποία θα συμμετέχουν πέντε μέλη του Συμβουλίου της Προοδευτικής Διεθνούς: η πρωθυπουργός της Ισλανδίας Katrín Jakobsdóttir · Ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 και συνιδρυτής του DiEM25 Γιάνης Βαρουφάκης. Η ακτιβίστρια για το κλίμα Vanessa Nakate από την Ουγκάντα, η δικηγόρος ανθρωπίνων και τεχνολογικών δικαιωμάτων Renata Ávila από τη Γουατεμάλα; και η συγγραφέας και πολιτική αναλυτής Nanjala Nyabola από την Κένυα.

Εγγραφείτε στο site της Προοδευτικής Διεθνούς και γίνετε μέρος σ’ έναν συναρπαστικό αγώνα.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο