Προοδευτική Διεθνής: Η πραγματική καταδίκη της δολοφονίας του Τζώρτζ Φλόυντ απαιτεί Αλληλεγγύη & Ανατροπή Παντού

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
04 Ιούν, 2020

«Η πρόκληση που αντιμετωπίζουμε, όπως πάντα, είναι να οργανώσουμε, να μετατρέψουμε τις ανά τον κόσμο αυθόρμητες εκδηλώσεις αλληλεγγύης σε ένα ανθεκτικό διεθνές κίνημα που αμφισβητεί και απορρίπτει τους θεσμούς της ρατσιστικής κρατικής βίας ανά τον κόσμο… Γι’ αυτό ιδρύσαμε την Προοδευτική Διεθνή: Για να μετατρέψουμε την αλληλεγγύη σε κάτι περισσότερο από ένα σύνθημα».

Αυτό σημειώνουν, σε κοινό κείμενο, οι συνιδρυτές της Προοδευτικής Διεθνούς σχετικά με τις διαδηλώσεις διαμαρτυρίας εναντίον της δολοφονίας από αστυνομικούς στη Μινεσότα του Τζώρτζ Λόυντ Noam Chomsky, Hilda Heine, Ece Temelkuran, Gael García Bernal, Áurea Carolina, Celso Amorim, Renata Avila, Srecko Horvat, Scott Ludam, Carola Rackete, Γιάνης Βαρουφάκης, John McDonnell, Andres Arauz, Alicia Castro, David Adler, Aruna Roy, Nikhil Dey, Ertuğrul Kürkçü, Nick Estes, Paola Vega, Eli Alcorta Gomez.

Οι πορείες σε πόλεις όπως το Όκλαντ και το Άμστερνταμ έστειλαν ένα σημαντικό μήνυμα στην αμερικανική κυβέρνηση ότι ο κόσμος παρακολουθεί. Αλλά η μαρτυρία δεν είναι αρκετή. Χρέος μας είναι να μεταφράσουμε την αλληλεγγύη σε συγκεκριμένες δράσεις που προωθούν ένα κοινό όραμα για φυλετική και οικονομική δικαιοσύνη.

Η Προοδευτική Διεθνής, την οποία συναπαρτίζει το ΜέΡΑ25 μέσω του DiEM25, ιδρύθηκε για να απαντήσει ακριβώς στα ζητήματα που με τόσο δυστοπικό τρόπο εκρήγνυνται στις οθόνες όλου το κόσμου, από την καρδιά μιας Υπερδύναμης σε απότομη πτώση: O εκφασισμός του πολιτικού λόγου στο ανώτατο Πολιτειακό επίπεδο, ο συστημικός ρατσισμός που και πολλαπλασιάζεται από τα ΜΜΕ, ο διωγμός της αλήθειας και της δικαοσύνης διαβρώνουν την κοινωνία, την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, τη Δημοκρατία.

Όσο ο Αυταρχισμός πιέζει με τη μπότα του το Συλλογικό Ανθρώπινο Πρόσωπο , τόσο οι αντιδράσεις θα πολλαπλασιάζονται με ανεξέλεγκτο τρόπο.

«Οι σκηνές που έχουν αναδυθεί από αυτές τις διαδηλώσεις σε διεθνές επίπεδο μαρτυρούν ότι το σύστημα βρίσκεται σε σημείο καμπής. Αλλά δεν υπάρχει καμία εγγύηση για το ποια κατεύθυνση θα πάρει. Θα ήταν θανάσιμο λάθος να υποτιμήσουμε τις δυνάμεις της αντίδρασης και την ικανότητά τους να αξιοποιήσουν την παρούσα ευκαιρία για να προωθήσουν το όραμα καταστολής, το «νόμος και τάξη», όπως τόσο περιεκτικά «τιτίβισε» ο Πρόεδρος Τραμπ» αναφέρει σε άλλο σημείο της η ανακοίνωση της «Προοδευτικής Διεθνούς».

«Η πρόκληση που έχουμε απέναντί μας, και τώρα όπως και πάντα, είναι να οργανώσουμε, να μετατρέψουμε αυτές τις αυθόρμητες εκδηλώσεις αλληλεγγύης σε ένα ανθεκτικό διεθνές κίνημα που αμφισβητεί και απορρίπτει τους θεσμούς της ρατσιστικής κρατικής βίας ανά τον κόσμο».

Διαβάστε εδώ ολόκληρο το κείμενο της παρέμβασης.

Έργο του Jonas Staal.

 

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο