«Πρέσβη, ιδού η αστυνομία σας» – Απαράδεκτες οι συλλήψεις πολιτών επειδή απλά βρίσκονταν κοντά στην Αμερικανική Πρεσβεία την ημέρα που αναλάμβανε καθήκοντα η Κίμπερλι Γκίλφοϊλ

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
02 Νοέ, 2025

Η Ελλάδα καλωσόρισε τη νέα Πρέσβη των ΗΠΑ, και η ελληνική αστυνομία φρόντισε να συνοδέψει την άφιξη της με συλλήψεις.

Η νέα Πρέσβης των ΗΠΑ, Κίμπερλι Γκίλφοϊλ, θα έφτανε το απόγευμα του Σαββάτου στην Αμερικανική Πρεσβεία. Η ΕΛΑΣ ανακοίνωσε προληπτική απαγόρευση κάθε συγκέντρωσης στην ευρύτερη περιοχή, χωρίς καμία αιτιολόγηση. Για τον λόγο αυτό προχώρησε σε 14 προσαγωγές, που μετατράπηκαν όλες σε συλλήψεις, ατόμων που δεν κρατούσαν ή έφεραν οτιδήποτε, απλούς πολίτες δηλαδή που βρίσκονταν στην περιοχή.

Για την ΕΛΑΣ η κυκλοφορία μεταξύ των δρόμων της Βασιλίσσης Σοφίας, του Πάρκου Ελευθερίας, και του Μεγάρου Μουσικής, συνιστά επικίνδυνη ενέργεια. Εκτός εάν η περιοχή μετατράπηκε σε έδαφος των ΗΠΑ και δεν το μάθαμε.

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η ελληνική Κυβέρνηση άλλη μια φορά ήθελε να αποδείξει την υποταγή της στον εκάστοτε Πρέσβη των ΗΠΑ, έτσι ώστε να συλλαμβάνει «προληπτικά» κόσμο ο οποίος δεν είχε κάνει απολύτως τίποτα παράνομο. Δεν ξέρουμε μάλιστα αν στο ίδιο σχέδιο εντάσσονται και οι απαράδεκτες εικόνες, με τα ΜΑΤ να χτυπούν με βία άντρα με τεχνητό μέλος, τον οποίο έχουν ρίξει στο έδαφος και να κλωτσάνε διαδηλώτρια στο κεφάλι.

Να είναι άραγε αυτές νέες εντολές ώστε η ΕΛΑΣ να μη μείνει πίσω στο διεθνές κλίμα τραμπισμού;

Ως ΜεΡΑ25 ζητάμε την απόσυρση όλων των κατηγοριών και την παύση της δίωξης για τους 14 αναίτια συλληφθέντες, όπως και την άμεση απελευθέρωση τους. Και καλούμε στη συγκέντρωση αλληλεγγύης τη Δευτέρα 3/11 στις 12:00 στα δικαστήρια της Ευελπίδων.

 

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο