«Πολλοί από όσους σήμερα χαίρονται για τον Ασάνζ, τον είχαν εγκαταλείψει στην τύχη του»

Συνεντεύξεις - videos
25 Ιούν, 2024

Για την τεράστια υποκρισία πολλών υποτίθεται «προοδευτικών» που σήμερα χαίρονται για την επικείμενη απελευθέρωση του Τζούλιαν Ασάνζ, ενώ δεν έκαναν ποτέ ούτε μια δήλωση υποστήριξής του, μίλησε μεταξύ άλλων ο Γιάνης Βαρουφάκης στο κεντρικό δελτίο Ειδήσεων του ΚΟΝΤRA και τον Πάνο Χαρίτο, με αφορμή τις θετικές εξελίξεις στην υπόθεση του ιδρυτή των WikkiLeaks.

«Σε όσους και αν απευθυνθήκαμε στο παρελθόν, ακόμα και στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ το 2017 – 2018, βρήκαμε κλειστές πόρτες. Δεν θα βρείτε ούτε μια δήλωση για τον αγώνα του Τζούλιαν Ασάνζ στο παρελθόν από πολλούς εκ των οποίων σήμερα χαίρονται» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Την ίδια στάση, όπως είπε, είχαν και μεγάλοι δημοσιογραφικοί οργανισμοί όπως οι Νew York Times που ενώ κέρδισαν χρήματα και αξιοπιστία από τις αποκαλύψεις του Τζούλιαν, όταν άρχισε η πίεση από την αμερικανική κυβέρνηση και τις μυστικές υπηρεσίες, τον παράτησαν στην τύχη του.

Η παραδοχή της ενοχής του θα είναι κάτι που μπορεί να βρουν μπροστά τους δημοσιογράφοι σε όλο τον κόσμο, παραδέχτηκε ο Γιάνης Βαρουφάκης, ωστόσο τόνισε πως η απελευθέρωσή του δεν είναι το τέλος αλλά η αρχή ενός διαρκούς αγώνα που πρέπει να δοθεί για την απελευθέρωση και άλλων πολιτικών κρατουμένων και ανθρώπων που έχουν αποκαλύψει κυβερνητικά εγκλήματα σε όλο τον κόσμο.

Δείτε τη συνέντευξη:

 

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο