Άδωνις Γεωργιάδης: Ποινική ασυλία στα τραπεζικά στελέχη

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
30 Ιούλ, 2019

Όταν οι Αθηναίοι επέκτειναν τα Μακρά Τείχη, οχυρώνοντας πλήρως την Αθήνα, ο Σπαρτιάτης Πρέσβης σαστισμένος ρωτούσε «τι σκοπεύετε να κάνετε ώστε να χρειάζεστε τέτοια οχυρωματική προστασία;» Λίγο μετά ο Πελοποννησιακός Πόλεμος έφτασε στην κορύφωσή του.

Ακριβώς τις ίδιες σκέψεις μας προκαλούν οι δηλώσεις του υπουργού Ανάπτυξης. Ο Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε χτες σε ραδιοφωνική του συνέντευξη πως σκοπεύει να φέρει ρύθμιση για χορήγηση ποινικής ασυλίας στα υψηλόβαθμα τραπεζικά στελέχη «για σημαντικές αποφάσεις», δηλώνοντας ότι είναι «το πρώτο πράγμα που του έθεσε η Ένωση Ελληνικών Τραπεζών, την ποινική ασυλία επιτελικών τραπεζικών στελεχών» συμπληρώνοντας πως «καταλαβαίνω ότι έχουν δίκιο, θα αναληφθεί κυβερνητική πρωτοβουλία για αυτό».

Αναρωτιόμαστε λοιπόν, τι ακριβώς σκοπεύει να κάνει η κυβέρνηση, σε αγαστή συνεργασία με τις τράπεζες, αναφορικά με τα Κόκκινα Δάνεια – διότι αυτό είναι ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ των τραπεζών και της ελληνικής οικονομίας γενικότερα, ώστε να χρειάζεται χορήγηση ποινικής ασυλίας στα τραπεζικά στελέχη; Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι η Κυβέρνηση του κ.Μητσοτάκη θα εντείνει στον μέγιστο δυνατό βαθμό την τιτλοποίηση και πώληση των κόκκινων δανείων σε αρπακτικά funds για ένα κομμάτι ψωμί. Γνωρίζουμε επίσης πως για να λειτουργήσει αυτό το κοινωνικά διαλυτικό και οικονομικά καταστροφικό, κυρίως για τις ίδιες τις τράπεζες, σχέδιο, απαιτείται η καταπάτηση των δικαιωμάτων των δανειοληπτών, ακόμα και βασικών συνταγματικών διατάξεων.

Η ρήξη με το λαό φαίνεται πως είναι ειλημμένη απόφαση για την Κυβέρνηση του κ.Μητσοτάκη.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο