Η Περιφέρεια Αττικής καταστρέφει τα ρέματα! Να μην συμβεί αυτή η καταστροφή

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
21 Ιούν, 2018

Η τελευταία απόφαση της περιφέρειας Αττικής για την τσιμεντοποίηση του μοναδικού ελεύθερου τμήματος του ρέματος του Ποδονίφτη, αποτελεί μνημείο αντι-οικολογικής πολιτικής.

Η περιφέρεια Αττικής δείχνει απροκάλυπτα τον τρόπο με τον οποίο θα αντιμετωπίζει τα προβλήματα των μεγάλων πόλεων: πολύ απλά θα καταστρέφει τις τελευταίες οάσεις φύσης, όπου έχουν απομείνει!

Θεωρούμε ψευδοδίλημμα το επιχείρημα της περιφέρειας “τσιμεντωμένα ρέματα ή πλημμύρες”. Υπάρχουν άριστες λύσεις στηριγμένες στις αρχές της οικομηχανικής που μπορούν να απομακρύνουν κάθε είδους πλημμυρικό κίνδυνο, αξιοποιώντας και όχι καταστρέφοντας τη φυσική μορφολογία των ρεμάτων. Λύσεις που ήδη χρησιμοποιούνται σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις και βρίσκονται στον αντίποδα της παρωχημένης αντίληψης την οποία υποστηρίζουν οι προτεινόμενες από την περιφέρεια.

Το ΜέΡΑ25 στηρίζει τους δήμους Αθηναίων και Ν.Φιλαδέλφειας-Ν. Χαλκηδόνας  στις προτάσεις που έχουν κάνει. Στηρίζει τους αγώνες των συλλογικοτήτων των ευαισθητοποιημένων πολιτών για την προφύλαξη των ρεμάτων και την αντιμετώπιση των πλημμυρών με οικολογικούς τρόπους, ως τους πλέον ενδεδειγμένους. Τρόπους, που άλλωστε αποτελούν και προτάσεις του ΜέΡΑ25 για την διαφύλαξη των τελευταίων οάσεων φύσης στην πόλη αλλά και τρόπους για την επέκταση αυτής της φύσης.

Τομ. ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ ΜέΡΑ25

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο