Πίσω από τα «ναι σε όλα» και τους «μένουμε Ευρώπη» υπάρχει πολύ χρήμα

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
12 Δεκ, 2022

Η περίπτωση της Εύας Καϊλή αποτελεί μόνο την κορυφή του παγόβουνου μιας θεσμοθετημένης διαφθοράς της ηγεσίας της ΕΕ και της ευρωγραφειοκρατίας με τους λομπίστες συμφερόντων να δίνουν και να παίρνουν.

Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ έσπευσε όψιμα να αποποιηθεί την μέχρι πρότινος Ευρωβουλεύτριά του και Αντιπρόεδρο της Ευρωβουλής με τις τυμπανοκρουσίες ευρύτερων ευρωλαγνικών κομμάτων αμέσως μετά τη σύλληψη για διαφθορά και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Αυτή η κίνηση είναι ένα πάρα πολύ μικρό φύλλο συκής για μια πάρα πολύ μεγάλη άβολη αλήθεια:

Ότι πίσω ακριβώς από τις διακηρύξεις περί ενός δήθεν φιλευρωπαϊσμού των υποστηρικτών των πιο αντιευρωπαϊκών, σκληρά ταξικών πολιτικών, πίσω από τα «ναι σε όλα» και τα «μένουμε Ευρώπη», των οποίων σφοδρή μνημονιακή υποστηρίκτρια ήταν η κ. Καϊλή, υπάρχει πολύ χρήμα, προερχόμενο ακόμα και από το Κατάρ της «πρωτοπορίας των εργασιακών δικαιωμάτων» όπως έλεγε η ίδια Ευρωβουλεύτρια, χωρίς να διαγραφεί όμως τότε από την παράταξή της που την αποποιείται σήμερα όπως την αποποιούνται και οι νεοδημοκράτες υπουργοί σαν τον Άδωνι Γεωργιάδη που την εκθείαζαν σε κάθε ευκαιρία.

Αυτή η ΕΕ της διαφθοράς της σαθρής της ηγεσίας δεν μεταρρυθμίζεται, μετασχηματίζεται μόνο μέσα από ρήξη και σύγκρουση. Το ΜέΡΑ25 και το πανευρωπαϊκό μας DiEM25 επιμένουμε σταθερά στο «Όχι» με αυτή την ΕΕ κι αυτό το διεφθαρμένο καθεστώς που δήθεν μας σώζει «μένοντας σε μια Ευρώπη», όπου η κ. Καϊλή νόμιζε πως δεν θα συνέβαινε και τίποτα ακόμα κι αν έκρυβε σακούλες μαύρου χρήματος στο σπίτι της. Δεν περνάνε όμως παντού τα «αδιευκρίνιστα ποσά», κάτι που δεν είχε μάθει η Ευρωβουλεύτρια από τους εν Ελλάδι φίλους της.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο