Παρέμβαση του ΜέΡΑ25 για την ανάγκη οργάνωσης του ελληνικού Πρεκαριάτου ενόψει της απεργίας της 9ης Νοέμβρη

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
01 Νοέ, 2022

Ενόψει της πανεργατικής – πανελλαδικής 24ώρης απεργίας της 9ης Νοέμβρη το ΜέΡΑ25 πραγματοποίησε παρέμβαση για την ανάγκη να ανοίξει ο διάλογος για την οργάνωση του ελληνικού Πρεκαριάτου με εκδήλωση – συζήτηση που διοργάνωσε το ερευνητικό Ινστιτούτο του κόμματος και την παρουσία του Γραμματέα του ΜέΡΑ25 Γιάνη Βαρουφάκη και του συγγραφέα του βιβλίου «Το Πρεκαριάτο: Η νέα επικίνδυνη τάξη», Guy Standing.

Ως ΜέΡΑ25 θεωρούμε πως με αφορμή την εθιμοτυπική απεργία της ΓΣΕΕ, ήρθε η ώρα η απεργία να περάσει πραγματικά στα χέρια των εργαζομένων, ιδιαίτερα των πιο επισφαλώς εργαζόμενων (εργολαβικών, ενοικιαζόμενων, με ελαστικές συμβάσεις και δικαιώματα εργασίας), των πρεκάριων, από τα σημερινά χέρια της «γραφειοκρατίας» της εργοδοτικής ΓΣΕΕ. Ναι στην απεργία της 9ης Νοέμβρη, όχι όμως στους γραφειοκράτες, εργατοπατέρες της ΓΣΕΕ.

Στηρίζουμε, απεργούμε, διεκδικούμε και συμμετέχουμε στην 24ώρη πανεργατική πανελλαδική απεργία της 9ης Νοέμβρη στο πλαίσιο των αρχών του νέου συνδικαλισμού και απαιτούμε:

1. Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας για όλ@, ιδιαίτερα για τους νέους και νέες επισφαλώς εργαζόμενους/ες
2. Αυτόματη Τιμαριθμική Αναπροσαρμογή (ΑΤΑ) του κατώτατου μισθού ανά μήνα στο ύψος του πραγματικού πληθωρισμού που καλούνται να πληρώσουν οι εργαζόμενοι/ες, των βασικών κοινωνικών επιδομάτων και των χαμηλών συντάξεων
3. Εθνικοποίηση – Ενιαία ΔΕΗ για πραγματικά φθηνό ρεύμα για τον κόσμο της εργασίας και την κοινωνία

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο