Παγκόσμια Ημέρα για τη Σκλήρυνση Κατά Πλάκας

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
29 Μάι, 2019

Σήμερα, 30 Μαΐου, είναι η Παγκόσμια Ημέρα Σκλήρυνσης κατά Πλάκας (World Multiple Sclerosis Day), που καθιερώθηκε το 2009, με πρωτοβουλία της Διεθνούς Ομοσπονδίας Σκλήρυνσης κατά Πλάκας (MSIF).

Η Πολλαπλή Σκλήρυνση κατά Πλάκας είναι μια ασθένεια του Κεντρικού Νευρικού μας Συστήματος, το επηρεάζει όπως και τη κάθε στιγμή της ζωής των πασχόντων.

Έντεκα χιλιάδες και πλέον συνάνθρωποι μας στην Ελλάδα πάσχουν από αυτή με συμπτώματα ορατά και αόρατα, συνάνθρωποι μας που καλούνται να ξεπερνούν καθημερινά πάσης φύσεως δοκιμασίες και εμπόδια. Όλοι αυτοί παλεύουν να είναι ενεργά μέλη στο γίγνεσθαι της ζωής μέσα από δυσκολίες άλλα πάντα με χαμόγελο και πίστη για ένα καλύτερο αύριο.

Στο ΜέΡΑ25 πιστεύουμε βαθιά η αντιμετώπιση της κοινωνίας απέναντι στους συνανθρώπους μας με αναπηρία, ακριβώς επειδή πέραν των λοιπών αγωνιών του βίου, τα ΑμεΑ καλούνται να ξεπεράσουν καθημερινά τεράστια προβλήματα,  πρέπει να είναι αυτή της όσο το δυνατόν μεγαλύτερης εξομάλυνσης της ζωής τους.

Γι’αυτό το ΜέΡΑ25 δεσμεύεται να:

1) ενοποιήσει όλα τα επιδόματα αναπηρίας σε ένα, μετατρέποντάς το σε ειδική κοινωνική σύνταξη επιπέδου που επιτρέπει αξιοπρεπή διαβίωση ανάλογα με τις ειδικές ανάγκες.
2) προχωρήσει στη θεσμοθέτηση αλλαγής της λειτουργίας των ΚΕ.Π.Α επί το δικαιότερο, ταχύτερο και αποτελεσματικότερο, καθώς και στον επαναπροσδιορισμό του Πίνακα Μη Αναστρέψιμων Ασθενειών, που κρίνει ότι είναι ελλιπής.
3) προβλεφθεί πρόσβαση σε κέντρα αποκατάστασης και ενσωμάτωση μαθητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες σε σχολεία γενικής εκπαίδευσης (παρέχοντας τμήματα ένταξης, εξειδικευμένους δασκάλους, δεύτερο εκπαιδευτικό στην τάξη).

Ας μη ξεχνάμε πως μια κοινωνία κρίνεται από το σεβασμό που επιδεικνύει στους πολίτες με αναπηρία.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο