Όσο πετρέλαιο και φυσικό αέριο και να βρει η EXXON νότια της Κρήτης δεν θα μειωθεί ούτε 1 λεπτό του ευρώ η τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας για τους πολίτες

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
11 Νοέ, 2022

Η Κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη σε μια προσπάθεια αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης επιδίδεται σε ένα κρεσέντο λαϊκισμού και υποκρισίας.

Ο κ. Μητσοτάκης τη μία μέρα εξήγγειλε την έναρξη των ερευνών στη νότια της Κρήτης θαλάσσια περιοχή και την επόμενη μέρα πήγε στο «COP27» στην Αίγυπτο να μιλήσει για την «πράσινη» μετάβαση.

Το μεγάλο ψέμα για τις εξορύξεις θα το ανακοινώσει όμως η Κυβέρνηση ποτέ στον ελληνικό λαό;

Έστω ότι η EXXON βρίσκει τεράστιες ποσότητες πετρελαίου και φυσικού αερίου και είναι μάλιστα και τόσο οικονομικό που βγαίνει από μόνο του και δεν κοστίζει τίποτα και είναι φοβερά ανταγωνιστικό.

Έστω ότι βρίσκει η EXXON νότια της Κρήτης άπλετο φυσικό αέριο και πετρέλαιο.

Θα μειωθεί έστω και κατά 1 λεπτό του ευρώ η τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας για τους Έλληνες πολίτες; Όχι!

Το Ηνωμένο Βασίλειο, φερ’ ειπείν, είναι πλήρες, αυτάρκες όσον αφορά την ηλεκτρική ενέργεια, την αιολική και πυρηνική ενέργεια και, βεβαίως, το φυσικό αέριο της Βόρειας Θάλασσας.

Έχουν βρει το φυσικό αέριο εδώ και πολλά χρόνια, δεκαετίες. Τι τιμή πληρώνουν οι Βρετανοί καταναλωτές; Την ίδια που πληρώνουμε κι εμείς. Δεν έχει σημασία η εξόρυξη και το να βρεθεί το πετρέλαιο ή το φυσικό αέριο στον χώρο σου, όταν έχεις εκχωρήσει αυτά τα καύσιμα στην EXXON, στην TOTAL, στην BP ή στη SHELL.

Η Μητσοτάκης Α.Ε. συνεπώς και λαϊκίζει και υποκρίνεται και βεβαίως καταστρέφει το περιβάλλον, τις θάλασσες μας την ώρα που όλος ο πλανήτης θα περνάει σε πράσινη μετάβαση και την στιγμή που οι πολίτες δεν θα κερδίσουν τίποτα, ούτε σε τιμές ούτε σε αυτάρκεια, παρά μονάχα μόλυνση, εντάσεις και νέους εξοπλισμούς.

Η Αντιπολίτευση; Διότι με τη σκανδαλοθηρία απλώς δεν δημιουργείται προοδευτικό αντιδεξιό μέτωπο. Μόνο με προοδευτικό πρόγραμμα δημιουργείται προοδευτικό αντιδεξιό μέτωπο και αυτό πρέπει να βασιστεί στην αλήθεια και όχι στις ασάφειες.

Θα σταματήσουμε μια διά παντός τις εξορύξεις που ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε; Ναι ή όχι; Δεν μπορεί η Αξιωματική Αντιπολίτευση να το παίζει και «πράσινη» και να λέει «ναι στις εξορύξεις».

Όπως αντίστοιχα πρέπει να απαντηθεί καθαρά και σαφώς αν:

Θα καταργήσουμε την πώληση «κόκκινων» δανείων που ο ΣΥΡΙΖΑ εγκαινίασε;

Θα καταργήσουμε μια διά παντός το χρηματιστήριο ενέργειας που ο ΣΥΡΙΖΑ νομοθέτησε;

Θα επανεθνικοποιήσουμε τον ΔΕΔΔΗΕ, τον ΑΔΜΗΕ, την ενιαία τέως ΔΕΗ;

Απέναντι στον κυνισμό, την υποκρισία και τον λαϊκισμό του κ. Μητσοτάκη χρειάζεται ένα πρόγραμμα με καθαρές απαντήσεις, όχι ήξεις αφήξεις την ώρα που καταστρέφεται η κοινωνία, η οικονομία και το περιβάλλον.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο