Ανοιχτή Επιστολή των Γιάνη Βαρουφάκη και Λουΐτζι Ντε Ματζίστρις προς τους Γκρέγκορ Γκίζι, Πάμπλο Ιγκλέσιας, Καταρίνα Μάρτινς και Ζαν Λυκ Μελανσόν

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
22 Απρ, 2018

Ανοιχτή Επιστολή

Προς: Γκρέγκορ Γκίζι (Ευρωπαϊκό Κόμμα της Αριστεράς), Πάμπλο Ιγκλέσιας (Podemos), Καταρίνα Μάρτινς (Bloco) και Ζαν Λυκ Μελανσόν (FI)

20η Απριλίου 2018

Αγαπητοί Γκρέγκορ, Πάμπλο, Καταρίνα και Ζαν Λυκ,

 Απευθυνόμαστε σε εσάς με μια πρόσκληση.

  •  Στις 10 Μαρτίου, υπό από την ομπρέλα του DiEM25, ιδρύσαμε στη Νάπολη ένα προοδευτικό διεθνικό κίνημα για να αντιμετωπίσουμε το Ευρωπαϊκό βαθύ Κατεστημένο στις επερχόμενες Ευρωεκλογές του Μαΐου του 2019 – με ένα κοινό, περιεκτικό Σχέδιο Α, ένα ισχυρό Σχέδιο Β και αν χρειαστεί, ένα Σχέδιο Γ. Επίσης δημιουργήσαμε ένα κοινό συντονιστικό συμβούλιο που θα συναντηθεί για δεύτερη φορά αυτή την Πέμπτη 26 Απριλίου στη Λισαβόνα.
  • Στις 12 Απριλίου, ο Πάμπλο, η Καταρίνα και ο Ζαν Λυκ συναντήθηκαν στη Λισαβόνα για να ανακοινώσουν την πρόθεσή τους να δημιουργήσουν κάτι παρόμοιο.
  • Παράλληλα, το Ευρωπαϊκό Κόμμα της Αριστεράς, στο οποίο προΐσταται ο Γκρέγκορ, αποτελεί την μεγαλύτερη οικογένεια αριστερών κομμάτων που ήδη εκπροσωπούνται στο Ευρωκοινοβούλιο, χωρίς όμως ένα συνεκτικό Σχέδιο Α, Β και Γ.

 Η ιδέα μας λοιπόν και η πρότασή μας είναι η εξής: Σας καλούμε να συμμετέχετε στη συνάντηση της Λισαβόνας την Πέμπτη 26 Απριλίου με σκοπό να συζητήσουμε και να συμφωνήσουμε πάνω στα ακόλουθα:

  • Κοινά Σχέδια Α, Β και Γ για τις πόλεις μας, τις περιφέρειες μας, τις χώρες μας και την Ευρώπη συνολικά
  • Ένα κοινό διεθνικό ψηφοδέλτιο για τον Μάιο του 2019
  • Μια κοινή συντονιστική δομή αυτού του προοδευτικού πανευρωπαϊκού κινήματος.

 Αν είναι ανέφικτη η συμμετοχή σας λόγω του σύντομου χρονικού διαστήματος, παρακαλούμε να στείλετε κάποιον κοντινό σας συνεργάτη και κατόπιν να οργανώσουμε μια συνάντηση σε μεταγενέστερη ημερομηνία.

Ας δώσουμε όλοι μαζί στους λαούς της Ευρώπης την ελπίδα που απαιτεί να εμπεριέχει ένα αντίδοτο στο τοξικό δόγμα της μη εναλλακτικής (ΤΙΝΑ).

Αναμένουμε με ανυπομονησία της απάντησή σας.

Με αίσθημα αλληλεγγύης

Γιάνης Βαρουφάκης (ΜέΡΑ25 – DiEM25) και Λουΐτζι Ντε Ματζίστρις (DemA)

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο