Όχι στη διάλυση του ΕΣΥ – Συνάντηση ΜέΡΑ25 με ΟΕΝΓΕ

Δραστηριότητα
21 Νοέ, 2022

Συνάντηση με το προεδρείο της ΟΕΝΓΕ πραγματοποιήθηκε σήμερα στα γραφεία του ΜέΡΑ25 στη Βουλή με θέμα το νομοσχέδιο – βόμβα στα θεμέλια του ΕΣΥ, που ετοιμάζεται να φέρει προς ψήφιση το Υπουργείο Υγείας.

Από την ΟΕΝΓΕ συμμετείχαν η Πρόεδρος της Ομοσπονδίας, κ. Αφροδίτη Ρέτζιου, ο Γενικός Γραμματέας κ. Πάνος Παπανικολάου, η κ. Ματίνα Παγώνη, Α’ Αντιπρόεδρος, ο κ.Κώστας Λιβαδάς, Β’ Αντιπρόεδρος, ο κ. Αλέξανδρος Τζάνος, Αν. Γενικός Γραμματέας, η κ. Δήμητρα Σταματέλου, Οργανωτική Γραμματέας και η κ. Δέσποινα Τοσονίδου, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας της Ομοσπονδίας. Από το ΜέΡΑ25 συμμετείχαν η βουλεύτρια και γραμματέας της ΚΟ κ. Σοφία Σακοράφα, ο βουλευτής Β2 Αθηνών κ. Κρίτων Αρσένης, ο βουλευτής Ηρακλείου κ. Γιώργος Λογιάδης, διαδικτυακά η βουλεύτρια Ανατολικής Αττικής κ. Μαρία Απατζίδη, καθώς και μέλη του Πολιτικού Σχεδιασμού του κόμματος.

Τα μέλη του προεδρείου της ΟΕΝΓΕ έκρουσαν τον κώδωνα του κινδύνου για το νομοσχέδιο που φέρνει στη Βουλή η κυβέρνηση, χαρακτηρίζοντάς το ως «την ταφόπλακα στον τάφο του Δημοσίου Συστήματος Υγείας, που έχουν ετοιμάσει όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις», καθώς μας γυρίζει σαράντα και πλέον χρόνια πίσω, πριν δηλαδή από την ίδρυση του δημόσιου ΕΣΥ, τότε που η υγεία ήταν αποκλειστικά προνόμιο των εχόντων.

Με το νομοσχέδιο αυτό καταργείται η πλήρης και αποκλειστική απασχόληση των γιατρών ΕΣΥ, καθιερώνονται γιατροί μερικής απασχόλησης, δίνεται η δυνατότητα άσκησης ιδιωτικού έργου σε γιατρούς ΕΣΥ, παγιώνονται τα τεράστια κενά και οι ατέλειωτες λίστες αναμονής, ενώ καταργείται κάθε έννοια ωραρίου και εργασιακού δικαιώματος. Ουσιαστικά τα νοσοκομεία του ΕΣΥ μετατρέπονται σε πεδία άγρας πελατών-ασθενών για τα απογευματινά ιατρεία, τα τμήματα και οι κλινικές διαλύονται, και όλα αυτά με την κατάπτυστη κυβερνητική επιχειρηματολογία ότι πρόκειται περί …κινήτρων προσέλκυσης νέων γιατρών! Το υπουργείο δηλαδή αντί να παρέχει αξιοπρεπείς μισθούς και συνθήκες εργασίας στο υγειονομικό προσωπικό, λέει ανερυθρίαστα: «εκμεταλλευτείτε τους ασθενείς, πάρ’τε τα απ’αυτούς!». Διότι για την Μητσοτάκης Α.Ε αλλά και όλες τις μνημονιακές κυβερνήσεις, λεφτόδεντρα υπάρχουν μόνο για την ολιγαρχία, όχι για τη δημόσια υγεία!

Από τη μεριά των εκπροσώπων του ΜέΡΑ25 επισημάνθηκε η αμέριστη στήριξη του κόμματος στον αγώνα της Ομοσπονδίας κατά της ιδιωτικοποίησης – μέσω της διάλυσης – του ΕΣΥ που προωθεί η κυβέρνηση, ενώ υπήρξε απόλυτη συμφωνία και στο γεγονός ότι απαιτείται μαζική, παλλαϊκή αντίσταση απέναντι στην κατάργηση του δικαιώματος στη δημόσια υγεία, απέναντι στα συμφέροντα που θέλουν την υγεία εμπόρευμα.

Το νομοσχέδιο αυτό πρέπει να αποσυρθεί άμεσα!

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο