ΟΧΙ στα καλέσματα μισανθρωπισμού και ξενοφοβίας

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
19 Ιαν, 2020

Στο συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στο Σύνταγμα από ακροδεξιές οργανώσεις ενάντια στους πρόσφυγες και τους μετανάστες παρευρέθηκαν πολίτες κρατώντας πανό με ρατσιστικά συνθήματα και ελληνικές σημαίες, ιερείς με εικόνες στα χέρια που κήρυτταν το μίσος, καθώς και αρκετός κόσμος που πέρυσι την ίδια μέρα είχε δώσει ραντεβού στο ίδιο σημείο – εκείνη τη φορά σε συλλαλητήριο για τη Μακεδονία. Δεν παρέλειψαν να δώσουν το παρών υπόδικοι χρυσαυγίτες αλλά και δήθεν φιλελεύθερα ρατσιστικά στοιχεία σαν τον κ. Τζήμερο.

Στο συλλαλητήριο έλαβε χώρα ο άγριος ξυλοδαρμός Γερμανού δημοσιογράφου της Deutsche Welle, ακριβώς όπως είχε γίνει και πέρυσι. Ξυλοδαρμός ο οποίος δεν αποτράπηκε από τα όργανα του “νόμου και της τάξης” του κ.Χρυσοχοΐδη που σε άλλες περιπτώσεις ξέρουν να είναι ιδιαίτερα ενεργά. Η Κυβέρνηση βρήκε την ευκαιρία να αναπαραγάγει για άλλη μια φορά θεωρίες για “άκρα”, τη στιγμή που ο πρωθυπουργός μας έχει πει παλαιότερα σε συνέντευξη του ότι “στην Ελλάδα η ακροδεξιά δεν παράγει βία”, ενώ παράλληλα ο πρώην πρωθυπουργός κ.Σαμαράς με συνέντευξη-οχετό στον “Φιλελεύθερο” καταφέροταν κατά “λαθρομεταναστών, εισβολέων” κλπ.

Ως ΜέΡΑ25 καταδικάζουμε κάθε λογής συλλαλητήρια ρατσισμού και μισαλλοδοξίας. Στεκόμαστε απέναντι σε οτιδήποτε προάγει την ακροδεξιά στροφή στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι προς τους πρόσφυγες και τους μετανάστες. Καλούμε, τέλος, την Κυβέρνηση να σταματήσει να τρέφει και να ανέχεται όλες αυτές τις απάνθρωπες λογικές και να απεγκλωβίσει τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, αλλά και τις τοπικές κοινωνίες, από τις φυλακές ανθρώπινων ψυχών.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο