Ο Βασίλης Κεφαλάς στο Ράδιο ΜέΡΑ: Κλέβουν δώρα και αναστολές από τους διανομείς με την ανοχή της κυβέρνησης

Συνεντεύξεις - videos
16 Φεβ, 2021

Παρέμβαση στο Ράδιο ΜέΡΑ και στην εκπομπή «Το Στίγμα της ΜέΡΑς» με την Μπούλικα Μιχαλοπούλου έκανε ο Βασίλης Κεφαλάς, μέλος του ΔΣ του Συνδικάτου Επισιτισμού-Τουρισμού και μέλος της Επιτροπής Αγώνα Διανομέων Θεσσαλονίκης για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι διανομείς κατά την άσκηση του επαγγέλματός τους.

«Οι εργοδότες του κλάδου, ήδη από την περασμένη εβδομάδα, προσπάθησαν με διάφορες απειλές να πιέσουν συναδέλφους να πάνε στη δουλειά, ότι είναι υποχρεωμένοι, υπονοώντας σε κάθε περίπτωση την απόλυση και στη χειρότερη αυτά τα δείγματα που έχουμε με τους ξυλοδαρμούς κλπ. τα οποία έχουν γίνει καθεστώς. […] Δεχθήκαμε καταγγελίες ότι συνάδελφοι πήγαν στις δουλειές του παίζοντας τη ζωή τους κορώνα γράμματα για να πάνε τις παραγγελίες», επεσήμανε ο κ. Κεφαλάς ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και την κατάσταση που επικρατεί εν μέσω πανδημίας.

«Τώρα με την καραντίνα έχει ξεφύγει η κατάσταση για όλους του εργαζόμενους. Δεν προστατεύονται όσον αφορά στα εργασιακά τους δικαιώματα. Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι οι κλοπές των δώρων που έχουν γίνει καθεστώς αλλά και οι κλοπές των χρημάτων από τις αναστολές των συμβάσεων εργασίας. Αυτά τα γνωρίζει η κυβέρνηση γι’ αυτό έσπευσε μετά από ένα χρόνο να πει ότι οι αναστολές θα δηλώνονται στις αρχές του μήνα και όχι καθυστερημένα. Ωστόσο, δεν υπάρχει καμιά ελεγκτική αρχή!».

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο