Ο Πρωθυπουργός να ακούσει επιτέλους τη φωνή της πραγματικότητας γύρω μας και να αναλάβει τις τεράστιες, εγκληματικές ευθύνες της Κυβέρνησης του

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
18 Νοέ, 2021

«Eμβολιαστείτε-Εμβολιαστείτε-Εμβολιαστείτε» επανέλαβε στακάτα και επιτακτικά ο Πρωθυπουργός στο φινάλε του διαγγέλματός του. Καμία αυτοκριτική, όλα καλώς καμωμένα για τον πρωθυπουργό, ο οποίος δημιουργεί συνειδητά διχασμό και κοινωνικό αυτοματισμό, υποννοώντας ότι για την πρωτιά στους θανάτους φταίνε οι ανεμβολίαστοι.

Επιβεβαιώθηκε για ακόμα μια φορά, ότι η μόνη απάντηση της Άκρως Δεξιάς κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη σε κάθε πρόβλημα είναι «Αυταρχισμός-Αυταρχισμός-Αυταρχισμός». Έχει γίνει τόσο δεύτερη φύση η επιβολή και η ράβδος, που την ίδια ώρα που ανακοίνωνε με όλη τη γλύκα Διοικητή της Κομαντατούρ τη λίστα από μέτρα περαιτέρω εξοβελισμού των ανεμβολίαστων από τον κοινό βίο, εκστόμιζε με απίστευτο θράσος ότι «πρόκειται, όπως βλέπετε, για επιλογές ενθαρρυντικές και όχι κατασταλτικές».

Δε θα μπορούσε να είναι αλλιώς. Η κυβερνητική διγλωσσιά, ξεχειλίζουσα από κάθε λέξη, κάθε παράγραφο του επικοινωνιακά χιλιοχτενισμένου διαγγέλματος, πριόνισε και το τελευταίο κλαράκι κυβερνητικής αξιοπιστίας, καθώς ο Πρωθυπουργός εκστόμιζε με παντελή έλλειψη συναίσθησης τα πάντα και τα αντίθετά τους: ΚΑΙ ότι έχουμε «υψηλά ποσοστά εμβολιασμού» ΚΑΙ ότι τελικά αυτό δεν επαρκεί. ΚΑΙ ότι έχει ενισχύσει το Εθνικό Σύστημα Υγείας, ΚΑΙ ότι χρειάστηκε η επίταξη του ιδιωτικού τομέα. ΚΑΙ ότι «με προτροπή και ενθάρρυνση» όλο και περισσότεροι εμβολιάζονται, ΚΑΙ αποκλεισμοί και δαιμονοποίηση των ανεμβολίαστων (θέλει η ακροδεξιά να κρυφτεί κι η χαρά δεν την αφήνει).

Και μια και ζήτησε «αντί του διχασμού, ρεαλιστικές προτάσεις», να του θυμίσουμε αυτές που το ΜέΡΑ25 επαναλαμβάνει από την αρχή της πανδημίας:

Η Ελλάδα συνεχίζει να θρηνεί αχρείαστες απώλειες κ. Μητσοτάκη, γιατί πολύ απλά δεν έχετε ενισχύσει πραγματικά το ΕΣΥ, δεν έχετε στήσει ένα δημόσιο δίκτυο για δωρεάν μαζικά ράπιντ τεστ σε εμβολιασμένους και μη, δεν έχετε επιτάξει και εντάξει το σύνολο του ιδιωτικού τομέα υγείας στη μάχη που δίνει το δημόσιο σύστημα υγείας, δεν έχετε πυκνώσει τα δρομολόγια στα μέσα μεταφοράς, ούτε τις σχολικές τάξεις.

Αντί για όλα αυτά, ο μοιραίος πρωθυπουργός το μόνο που έκανε και σήμερα δυστυχώς, ήταν να μας καλέσει να γίνουμε οι ίδιοι φύλακες στις ζωές μας, μεταθέτοντας και πάλι τις τεράστιες, εγκληματικές ευθύνες της Κυβέρνησης του για πάνω από 17.000 θανάτους.

ΥΓ. Κε Μητσοτάκη, η χώρα βιώνει και τη βουβή πανδημία της λοιπής νοσηροτητας, όλων εκείνων δηλαδή των ασθενών – πλην Covid-19 – τους οποίους έχετε αφήσει στο έλεος των κλινικαρχων, μετατρέποντας de facto την υγεία σε προνόμιο των εχόντων. Η ευθύνη σας βαρύνει προσωπικά. Ενισχύστε το ΕΣΥ ΑΜΕΣΑ!

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο