Ο παρασιτισμός μιας κάστας που δεν έχει την παραμικρή έγνοια για την κοινωνία και τους πολίτες, πρέπει να σταματήσει χθές

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
29 Δεκ, 2020

Τίποτα δεν ξεγυμνώνει περισσότερο προθέσεις και ποιότητες από το πώς αντιδρά κανείς εν μέσω μιας μεγάλης κρίσης. Για την κυβέρνηση Μητσοτάκη, ήρθε δυστυχώς η ώρα για να καταλάβει και ο πιο αφελής τι ακριβώς εννοούμε όταν μιλάμε για κυβέρνηση της «παρασιτικής ολιγαρχίας».

Η κυβέρνηση που δεν έκανε τίποτα για την Υγεία που να μην ήταν εξυπηρέτηση σε ημέτερους, κρέμασε όλες τις ελπίδες της για τη λήξη της πανδημίας, στην έλευση του εμβολίου.

Όταν ήρθαν ελάχιστες ποσότητες εμβολίου, ορθώς η πολιτική ηγεσία έδωσε το καλό παράδειγμα εμβολιαζόμενη μπροστά στις κάμερες, για να καμφθεί ένα κύμα δυσπιστίας που έχει τη ρίζα του μεταξύ άλλων στην έλλειψη εμπιστοσύνης που δημιουργεί αυτή η κυβέρνηση με κάθε πράξη της.

Θα περίμενε κανείς να μείνει πιστή στον ίδιο της το διακηρυγμένο σχεδιασμό, και να μοιραστούν τα ελάχιστα ακόμα εμβόλια οι ευπαθείς ομάδες, αλλά κυρίως οι «ήρωες της πρώτης γραμμής» όπως αρέσκεται να τους αποκαλεί στα δωρεάν λόγια η κυβέρνηση: οι γιατροί και οι νοσηλευτές που παλεύουν για όλους εμάς, με μεγάλες απώλειες, με το Θηρίο.

Αντ αυτού βλέπουμε από την επόμενη μέρα της έλευσης των εμβολίων μια πραγματική παρέλαση κυβερνητικών παρατρεχάμενων, παρακοιμώμενων, παρακαμπτόντων και παρακαλετών. Με αποκορύφωμα την ντροπιαστική είδηση της ακύρωσης προγραμματισμένου εμβολιασμού υγειονομικών στο νοσοκομείο «Σωτηρία» κατόπιν «άνωθεν εντολής», προκειμένου να εμβολιαστούν κυβερνητικά στελέχη, όπως καταγγέλουν υγειονομικοί.

Ο παρασιτισμός μιας κάστας που δεν έχει ντροπή, δεν έχει συναίσθηση καθήκοντος ούτε την παραμικρή έγνοια για την κοινωνία και τους πολίτες, πρέπει να σταματήσει χθές. Πριν στοιχίσει κι άλλες ζωές.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο