“Επειδή αρνήθηκες να υπογράψεις μνημόνιο, ευθύνεσαι επειδή φέραμε μνημόνιο…” Ο παραλογισμός της τρόικας εσωτερικού

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
08 Μάι, 2019

Σε χθεσινοβραδυνό τηλεοπτικό πάνελ, ο εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ Καρανικόλας σόλαρε, λέγοντας το κλασικό ποίημα της τρόικας εσωτερικού, πώς το α’ εξάμηνο του ’15, το εξάμηνο Βαρουφάκη όπως είπε χαρακτηριστικά, στοίχισε στη χώρα 200 δισ.€. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δέδες, στον οποίον απευθυνόταν ο Καρανικόλας, απάντησε λέγοντας: «όχι, δεν είναι 200, αυτό είναι ψέμα. Παραδεχόμαστε όμως πως κάναμε λάθος το α’εξάμηνο του ’15, υπήρχε ένα κόστος 86δισ €»

Παρατηρούμε πως το αφήγημα περί “κόστους Βαρουφάκη” έχει ενταχθεί κανονικά στη ρητορική και των συριζαίων εκπροσώπων. Η διαφορά τους με τους άλλους, τα παλαιότερα μέλη της τρόικας εσωτερικού, είναι το ύψος. Οφείλουμε να το πούμε πάντως, είναι πιο μετριοπαθείς οι συριζαίοι, χρεώνουν στον Γιάνη μόνο το μνημονιακό δάνειο ύψους 86δισ.€ που ο ΣΥΡΙΖΑ έφερε και ψήφισαν από κοινού με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ στη Βουλή τον Αύγουστο του 2015.

Η τρόικα εσωτερικού, της οποίας ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί από το καλοκαίρι του ’15 βασικό μέλος, έχοντας πάρει μάλιστα το ρόλο του κοινωνικά ευαισθητούλη, σοσιαλφιλελεύθερου εντολοδόχου της τρόικας και της εγχώριας ολιγαρχίας, χρεώνει τη δική της υποταγή στην τρόικα στο μοναδικό μέλος οποιασδήποτε ελληνικής κυβέρνησης από το ’10 μέχρι σήμερα, που διαπραγματεύθηκε πραγματικά το ελληνικό πρόβλημα χρέους προτείνοντας ρεαλίστικές εναλλακτικές, του μοναδικού πολιτικού που τίμησε στο ακέραιο την εντολή που έλαβε από τον ελληνικό λαό για αναδιάρθρωση χρέους και όχι νέο μνημόνιο. Του χρεώνουν το τρίτο μνημόνιο λέγοντας το αμίμητο: επείδη αρνήθηκες να υπογράψεις μνημόνιο (όπως ούρλιαζε η τρόικα εσωτερικού να κάνει από την πρώτη μέρα που ανέλαβε ΥΠΟΙΚ), ευθύνεσαι που ήρθε μνημόνιο…

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο