Ο Παναγιώτης Αντωνίου στο Ράδιο ΜέΡΑ: Ευνοϊκή η στάση της αστυνομίας στις δράσεις των χρυσαυγιτών

Συνεντεύξεις - videos
03 Φεβ, 2021

Παρέμβαση στο Ράδιο ΜέΡΑ και στην εκπομπή «Το Στίγμα της ΜέΡΑς» με την Μπούλικα Μιχαλοπούλου έκανε ο Παναγιώτης Αντωνίου, Νομικός, μέλος του Αντιφασιστικού Συντονισμού Αθήνας – Πειραιά και της καμπάνιας «Δεν είναι αθώοι» για τη στάση της κυβέρνησης απέναντι στα αντιφασιστικά κινήματα.

Ο φασισμός γεννιέται εκεί όπου υπάρχει μεγάλη κοινωνική δυσαρέσκεια, φτώχεια και ανισότητα. Η κυβέρνηση φέρεται ευνοϊκά προς όχι μόνο τη Χρυσή Αυγή αλλά και σε όσους είναι συμπαθείς προς αυτή ενώ δε διστάζει να δείξει το μένος της σε αντιφασιστικά κινήματα, αντιφασιστικές πρωτοβουλίες.

Ο κ. Αντωνίου θυμάται την αντίδραση των αστυνομικών δυνάμεων έξω από το Εφετείο ελάχιστα δευτερόλεπτα μετά την καταδικαστική απόφαση για την Χρυσή Αυγή: «Την πρώτη γεύση την είχαμε λάβει 42 δευτερόλεπτα μετά την ανακοίνωση της απόφασης για την καταδίκη (της Χρυσής Αυγής) στο Εφετείο οπότε και μας ήρθε η πρώτη αύρα και τα δακρυγόνα προκειμένου να «σπάσει» αυτό το μεγαλειώδες ποτάμι αντιφασιστών. Από τότε και μέχρι σήμερα και με την πανδημία να είναι στην επικαιρότητα τα παραδείγματα είναι πολλά. Να θυμίσουμε στη Θεσσαλονίκη τους ανθρώπους που έσβηναν σβάστικες και συνελήφθησαν και οι πενήντα αλλά και το πιο πρόσφατο την ημέρα της επετείου των Ιμίων. Εμείς ελεγχθήκαμε το πρωί για το αν τηρούμε τα μέτρα στην εκδήλωση για τα Ίμια ενώ το απόγευμα είδαμε μία ανενόχλητη εκδήλωση της Χρυσής Αυγής μπροστά από το μνημείο αλλά και ομιλία της Ουρανίας Μιχαλολιάκου. Δεν είδαμε έναν αντίστοιχο αστυνομικό κλοιό με το πρωί». Γι’ αυτό σύμφωνα με τον κ. Αντωνίου «σε όλες τις περιπτώσεις που αφορούν στη Χρυσή Αυγή πρέπει να υπάρχουν πρωτοβουλίες από τα κοινοβουλευτικά κόμματα που έχουν μία αντιφασιστική δράση».

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο