Το ΜέΡΑ25 στον Παλαμά Καρδίτσας

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25, Δραστηριότητα
03 Οκτ, 2023

Ο Παλαμάς Καρδίτσας έστειλε μήνυμα – Η συμμετοχή του ΜέΡΑ25 στο μεγάλο συλλαλητήριο και έμπρακτες πρωτοβουλίες για την υποστήριξη των πληγέντων

Τη Κυριακή 1/10 συμμετείχαμε στο Πανκαρδιτσιώτικο Συλλαλητήριο στον Παλαμά Καρδίτσας. Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στην κεντρική πλατεία του Παλαμά, μαζί με αγροτικούς συλλόγους, εργατικά σωματεία & μαζικούς φορείς.

Παρότι έχουν περάσει αρκετές ημέρες από την φονική κακοκαιρία που προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές και καταστροφές περιουσιών, σήμερα το Κράτος δεν έχει προχωρήσει σε καμία πραγματική υποστήριξη. Τα ανοιχτά μέτωπα παραμένουν πολλά αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά τις επιλογές και τις προτεραιότητες του κρατικού μηχανισμού. Από τις πενιχρές αποζημιώσεις που έχουν προαναγγείλει, και ακόμα δεν έχουν κατατεθεί, μέχρι την παντελή έλλειψη υγιειονομικής φροντίδας, η κυβέρνηση στέκεται ανίκανη και αδρανής.

Απέναντι στη λεηλασία της φύσης και της ζωής μας, η αλληλεγγύη και η αυθόρμητη κινητοποίηση συμπολιτών είναι τα μοναδικά μέσα που έχουμε.

Ως ΜέΡΑ25 καταγγείλαμε από την πρώτη στιγμή τις εγκληματικές ευθύνες της Κυβέρνησης και των τοπικών διοικήσεων, που δεν φρόντισαν να προετοιμάσουν αντιπλημμυρικά έργα και υποδομές, παρά προέβησαν σε έργα “βιτρίνας”.

Ζητήσαμε να προχωρήσουν άμεσα σε ουσιαστική αποζημίωση των πλημμυροπαθών και στήριξη των ανθρώπων που έχασαν περιουσίες. Το επόμενο διάστημα κλιμάκια του κόμματος θα μεταβούν σε περισσότερες πληγείσες περιοχές ώστε να πραγματοποιήσουμε αυτοψία για το εύρος των καταστροφών και να σταθούμε πλάι τους για την αποκατάσταση των ζημιών.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο