Ο Ηλίας Σιώρας στο Ράδιο ΜέΡΑ: Αναγκαία η επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας

Συνεντεύξεις - videos
11 Φεβ, 2021

Παρέμβαση στο Ράδιο ΜέΡΑ και στην εκπομπή «Το Στίγμα της ΜέΡΑς» με την Μπούλικα Μιχαλοπούλου έκανε ο Ηλίας Σιώρας, Γενικός Γραμματέας ΕΙΝΑΠ για τις ανακολουθίες στα νοσοκομεία, τον τρόπο αντιμετώπισης του προσωπικού και την καταπάτηση των δημοκρατικών δικαιωμάτων τους καθώς και την επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας.

«Αυτό που μας ανησυχεί είναι ότι οι περισσότερες δομές Υγείας έχουν μετατραπεί σε δομές μιας νόσου και έτσι παραμελούνται όλα τα άλλα περιστατικά.

Στον Ευαγγελισμό που έχει περίπου 130 κλίνες, απλές κλίνες για covid ασθενείς σκέφτονται να ανοίξουν και άλλη πτέρυγα, σε βάρος άλλων παθήσεων, σε βάρος αρρώστων μη covid. Να έλεγε κανείς ότι έχει αξιοποιηθεί, έχει επιταχθεί ο ιδιωτικός τομέας Υγείας για να εξυπηρετήσει αυτούς τους αρρώστους θα το καταλάβαινα. Η επίταξη του ιδιωτικού τομέα είναι μόνο στα λόγια και μάλιστα δυστυχώς και επί πληρωμή επίταξη έχουν υποσχεθεί», τονίζει ο κ. Σιώρας και επισημαίνει ότι «ακόμη και τα μικρά νοσοκομεία που είναι σημεία αναφοράς, όπως η Παμμακάριστος, ενώ έχει μόνο τέσσερις παθολόγους και δεν έχει ενισχυθεί καθόλου, θέλουν να της φορτώσουν 60, 70, 80 αρρώστους. Αν θέλεις να αξιοποιήσεις ακόμη και μια δημόσια δομή πρέπει να την ενισχύσεις και με προσωπικό.

Η διασπορά στο νοσηλευτικό προσωπικό και στους διοικητικούς έχει αυξηθεί πάρα πολύ και μπαίνουν σε καραντίνα 14 και 7 μέρες. Ανθρώπινο δυναμικό έμπειρο που τίθεται εκτός μάχης.

Υπάρχει τρίτο κύμα, υπάρχει αύξηση της διασποράς αλλά δεν κάνουν κάτι στα μέσα μαζικής μεταφοράς και στους χώρους εργασίας».

Δεν παρέλειψε ο ΓΓ της ΕΙΝΑΠ να αναφερθεί στις διώξεις προς τους υγειονομικούς. «Όποιος μιλάει πρέπει να ελέγχεται και να λέει αυτά που θέλει η κυβέρνηση. Το πράγμα έχει ξεφύγει από την άποψη των στοιχειωδών δημοκρατικών δικαιωμάτων».

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο