Ο Γιάνης Βαρουφάκης στο Virtual Panel του ΟΗΕ μιλάει για την παγκόσμια φτώχια και την κλιματική αλλαγή

Συνεντεύξεις - videos
05 Ιούν, 2020

Ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) διοργανώνει την Παρασκευή 5 Ιουνίου, στις 15:00 ώρα Ελλάδος, εκδήλωση (Virtual Panel Discussion) με θέματα την παγκόσμια φτώχια, την κλιματική αλλαγή και την μεταξύ τους σχέση. Με κεντρικό ομιλητή τον Γραμματέα του ΜέΡΑ25 και συνιδρυτή του DiEM25, Γιάνη Βαρουφάκη, οι ειδικοί συνεργάτες του ΟΗΕ Ibrahim Thiaw, Dr. Olivier de Schutter, Ahmed Aziz Diallo και Jahn Lay θα προσπαθήσουν να απαντήσουν στα ερωτήματα:

  • Ποια είναι η δομή της οικονομίας πίσω από την φτώχια και την κλιματική αλλαγή;
  • Ποιος είναι ο ρόλος του ΟΗΕ στην επίλυση αυτών των προβλημάτων την εποχή της πανδημίας του COVID 19;

Η εκδήλωση θα επικεντρωθεί στις οικονομικές σχέσεις και δομές που κινούν τις οικονομίες των κρατών, και τη διασύνδεσή τους με την φτώχια και την αλλαγή του κλίματος. Η εμφάνιση παγκόσμιων προκλήσεων που έχουν τη βάση τους στο περιβάλλον – συμπεριλαμβανομένης της πανδημίας του COVID 19 – κάνουν τη συζήτηση πιο επίκαιρη από ποτέ.

Η εκδήλωση θα διεξαχθεί online και θα διαρκέσει περίπου 3 ώρες. Κάθε καλεσμένος θα κάνει μία παρουσίαση 15-20 λεπτών και στην συνέχεια θα υπάρξει ανοιχτή συζήτηση, αρχικά μεταξύ των ειδικών και στη συνέχεια συμπεριλαμβανομένου του κοινού.

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή σε συμμετοχές παγκοσμίως. Τα μέλη που θα δηλώσουν συμμετοχή θα έχουν 90 δευτερόλεπτα ο καθένας για να κάνουν την προσωπική τους παρέμβαση.

Για να δηλώσετε συμμετοχή στην εκδήλωση κάντε κλικ εδώ.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο