Νεολαία ΜέΡΑ25: Να σταματήσει το κράτος να ταπεινώνει ξεριζωμένους ανθρώπους

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
06 Ιούλ, 2020

Αργά το βράδυ της Κυριακής, και μία μέρα μετά τα περιστατικά ντροπής των ομάδων ΔΕΛΤΑ που χτυπούσαν και κυνηγούσαν κόσμο στα στενά των Εξαρχείων εισβάλλοντας σε καταστήματα διασκέδασης και προκαλώντας υλικές ζημιές, η ΕΛ.ΑΣ. έδειξε ακόμη μια φορά το σκληρό της πρόσωπο. Διμοιρίες ΜΑΤ κατέφθασαν στην πλατεία Βικτωρίας και με πρόσχημα την δημόσια υγεία και την ασφάλεια τσουβάλιασαν πρόσφυγες και μετανάστες που είχαν βρει προσωρινό καταφύγιο στα παγκάκια μετά τις μαζικές εξώσεις λόγω της λήξης των προγραμμάτων στέγασης.

Οι εικόνες και τα βίντεο που κυκλοφορούν από την παρουσία των ΜΑΤ στην πλατεία Βικτωρίας είναι αποκρουστικές, προκαλώντας οργή και θυμό.

Την ίδια ώρα που τους προηγούμενους μήνες οι γειτονιές γύρω από την πλατεία είχαν ενσωματώσει πλήρως τους ανθρώπους αυτούς προσφέροντάς τους καθημερινά γεύματα, ρούχα και είδη πρώτης ανάγκης. Η κυβέρνηση τους συμπεριφέρεται λες και είναι σκουπίδια. Με μαζικές συλλήψεις και τραυματισμούς από τις επιδρομές τους.

Η κυβέρνηση πρέπει να αλλάξει άμεσα τακτική και να συνειδητοποιήσει πως η λύση δεν είναι ο ξυλοδαρμός και το κυνηγητό του κόσμου. Ως Νεολαία ΜέΡΑ25 στην ρητορική μίσους του κ. Χρυσοχοΐδη δεν συναινούμε και διεκδικούμε μόνιμη κατοικία και περίθαλψη σε όλους αυτούς τους ξεριζωμένους ανθρώπους που το κράτος συνεχίζει να ταπεινώνει.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο