Νεολαία ΜέΡΑ25: Να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα του Βασίλη Δημάκη και να προστατευτεί η υγεία του

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
24 Μάι, 2020

Ο Βασίλης Δημάκης, με πρόσχημα την τήρηση υγειονομικών πρωτοκόλλων, απομακρύνθηκε από το κελί του, το laptop και τα βιβλία του και συμπλήρωσε στις 23/5/2020 29 ημέρες υποχρεωτικής “καραντίνας”, εκ των οποίων 14 στη φυλακή των Γρεβενών και 15 στα υπόγεια των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού, παρά τις αρχικές διαβεβαιώσεις της Γ. Γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφίας Νικολάου για το αντίθετο.

Από χθες (23/5) ο Βασίλης Δημάκης, αν και σωματικά ήδη καταβεβλημένος, ξεκίνησε εκ νέου απεργία πείνας και δίψας ενώ, απογοητευμένος για την άδικη απομάκρυνσή του από την εκπαιδευτική διαδικασία, αποφάσισε άρνηση κάθε επικοινωνίας, ακόμη και με τον δικηγόρο του.

Στην τελευταία του δήλωση καταγγέλλει πως στην πραγματικότητα δεν υπάρχει κανενός είδους “καραντίνα”, πως έτσι κι αλλιώς δεν τηρούνται τα υγειονομικά πρωτόκολλα στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού και πως η στέρηση του δικαιώματός του στην εκπαίδευση (μην έχοντας πρόσβαση έστω σε ένα laptop με σύνδεση, για να μπορεί να παρακολουθεί τα εξ αποστάσεως μαθήματα της σχολής του), είναι μια εκδικητική τακτική που έχει στόχο την ηθική και σωματική εξόντωσή του.

Ο Βασίλης είναι πλέον απελπισμένος, δηλώνει ότι παραιτείται από την εκπαιδευτική διαδικασία γιατί “… κουράστηκα, απηύδησα και απογοητεύτηκα παντελώς… ”

Δικαιοσύνη αυτή την ώρα, για τον Βασίλη σημαίνει τήρηση των υποσχέσεων από πλευράς ενός “κράτους δικαίου” και ενός “σωφρονιστικού” συστήματος που δεν εκδικείται, αλλά δίνει τις δυνατότητες στους κρατούμενους να (ανα)μορφωθούν, να συνεχίσουν τις σπουδές τους, ενός συστήματος που διασφαλίζει εμπράκτως και με ειλικρίνεια τις κατάλληλες υγειονομικές συνθήκες στις φυλακές.

Ως Νεολαία ΜέΡΑ25 στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα του Βασίλη Δημάκη, φοιτητή του τμήματος Πολιτικών Επιστημών και Δημόσιας Διοίκησης του ΕΚΠΑ, και ζητάμε την άμεση ικανοποίησή τους για να παραμείνει ο Βασίλης υγιής και σώος πριν καταπέσει από την πολυήμερη απεργία πείνας και δίψας και τεθεί σε κίνδυνο η ζωή του.

Δεν είναι δικαιοσύνη η βία, η τιμωρία. Θέλουμε αναμόρφωση με ανοιχτά βιβλία.

Όλες και όλοι, την Δευτέρα 25/5, στις 5:15μμ, στην συμβολή της Λεωφόρου Κατεχάκη με την οδό Κανελλοπούλου και πορεία προς το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Κρατώντας στο χέρι ένα βιβλίο και μια φωτογραφία του Βασίλη Δημάκη.

Νεολαία ΜέΡΑ25

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο