Νεολαία ΜέΡΑ25: Μένουμε Χωρίς Σπίτι, Όχι σε Εξώσεις/Πλειστηριασμούς

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
11 Ιούλ, 2020

Με μεγάλη μας λύπη το πρωί της Πέμπτης 9/7, πληροφορηθήκαμε πως πραγματοποιήθηκε έξωση σε κατασχεμένο σπίτι στα Πετράλωνα, μετά από πλειστηριασμό, όπου διέμενε ένα ζευγάρι ηλικιωμένων. Παρουσία κλητήρα και της Αστυνομίας έσπασαν την πόρτα και πέταξαν έξω την οικογένεια. Παρότι βρέθηκε αλληλέγγυος κόσμος για να αποτρέψει την έξωση, δεν δίστασε η αστυνομία να πραγματοποιήσει και δύο προσαγωγές.

Λίγες μόλις εβδομάδες μετά το lockdown και με τον ιό ακόμη εδώ, η κυβέρνηση επέλεξε να αφήσει στο δρόμο μια οικογένεια. Καταθέτουμε το εξής ερώτημα στους αρμόδιους υπουργούς της Νέας Δημοκρατίας, το ενδεχόμενο δεύτερου γύρου κρουσμάτων δεν έχει αποκλειστεί από τους ειδικούς και θα είμαστε αναγκασμένοι να μείνουμε ξανά σπίτι, πως λοιπόν αυτοί οι άνθρωποι που χθες πετάξατε έξω από το σπίτι τους θα “μείνουν σπίτι”;

Η κυβέρνηση φαίνεται να μην είναι ικανή να προστατέψει τους πολίτες από τους πλειστηριασμούς και τα ξένα αρπακτικά funds, εμείς οφείλουμε να δημιουργήσουμε μια ασπίδα προστασίας σε όλον αυτόν τον κόσμο που θα κινδυνέψει να χάσει τις κατοικίες του, σε ένα κοινωνικό και οικονομικό χάος που είναι φοβερά ανασφαλές να επιβιώσει ο οποιοσδήποτε.

Ως Νεολαία ΜέΡΑ25 προειδοποιούμε την Κυβέρνηση να μην τολμήσει να βάλει σε εφαρμογή τον νόμο Ηρακλή που θα οδηγήσει χιλιάδες κόσμο στο δρόμο και καλούμε όλες και όλους να προετοιμάσουμε την απάντησή μας στις γειτονιές και στο δρόμο. Με ή χωρίς διοργανωτές το δίκιο του λαού ακούγεται!

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο