Νεολαία ΜέΡΑ25:Το κράτος διώκει τους Καλαϊτζίδη και Ματαράγκα για τις πολιτικές τους πεποιθήσεις

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
12 Οκτ, 2021

Την Τετάρτη 13 Οκτωβρίου, στο Εφετείο Αθηνών, ξεκινά η δίκη για τη δολοφονία ενός εμπόρου ναρκωτικών στα Εξάρχεια το 2016. Το κράτος με ένα διάτρητο κατηγορητήριο επιχειρεί να εμπλέξει τους Γιώργο Καλαϊτζίδη και Νίκο Ματαράγκα, αναρχικούς και ακτιβιστές που υπερασπίζονται τις γειτονιές των Εξαρχείων και της Αθήνας, που έχουν συγκρουστεί πολλές φορές με τις πιάτσες εμπόρων ναρκωτικών, προσπαθώντας να δημιουργήσουν μια σκευωρία εις βάρος τους.

Το κράτος σε απόλυτη και αγαστή συνεννόηση και συνεργασία με τα μεγάλα λόμπι ναρκωτικών, μέσω των μέσων μαζικής ενημέρωσης τα τελευταία χρόνια επιχειρούν να πείσουν τον απλό κόσμο πως τα τρικάκια, οι ακτιβισμοί και οι μπογιές είναι τρομοκρατικές ενέργειες, δολοφονώντας πολιτικά την ουσία των παρεμβάσεων του Ρουβίκωνα, ή άλλων πολιτικών οργανώσεων. Με τη δίωξη σε βάρος των δύο αναρχικών, το κράτος δοκιμάζει να στρέψει εναντίον τους την κοινωνία κατηγορώντάς τους αυτή τη φορά για δολοφονία με ένα κατάπτυστο και εκδικητικό κατηγορητήριο με μοναδικούς μάρτυρες διακινητές και έμπορους ναρκωτικών, μετατρέποντάς το σε πολιτική δίωξη.

Ως Νεολαία ΜέΡΑ25 πιστεύουμε πως σε μια δημοκρατία και σε ένα κράτος δικαίου οι πολιτικές διαφωνίες και η αντιπαράθεση με επιχειρήματα είναι πυρήνας του πολιτεύματος. Ακριβώς σε αυτή τη βάση, καταγγέλλουμε την κατασκευασμένη δίκη και σκευωρία εις βάρος των Γ. Καλαϊτζίδη και Ν. Ματαράγκα και καλούμε όλες/όλους να στηρίξουν με την παρουσία τους, αύριο, Τετάρτη 13/10, στις 9πμ, έξω από το Εφετείο Αθηνών, το δικαίωμα στην πολιτική δράση του καθενός και της καθεμιάς.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο