Νεολαία ΜέΡΑ25: Ξεκάθαρο μήνυμα αποδοκιμασίας της κυβερνητικής πολιτικής, τα αποτελέσματα των φοιτητικών εκλογών

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
19 Μάι, 2022

Τα αποτελέσματα των φοιτητικών εκλογών στέλνουν ξεκάθαρο μήνυμα αποδοκιμασίας στην κυβερνητική φοιτητική παράταξη και στις πολιτικές της Νέας Δημοκρατίας. Οι νέοι και οι νέες αποφασιστικά και με σαφή αγωνιστική διάθεση “μαύρισαν” τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και μετά από 30+ χρόνια η άλλοτε πανίσχυρη οργάνωση απώλεσε σοβαρές δυνάμεις πανελλαδικά. Ελπιδοφόρο το αποτέλεσμα της κάλπης που κατέταξε στην 1η και 3η θέση κομμουνιστικές και αριστερές δυνάμεις.

Για όλη την φοιτητική κοινότητα το αποτέλεσμα είναι συγκεκριμένο, εκτός από τη λίστα Πέτσα και τα συστημικά μέσα ενημέρωσης που είδαν(;) μεγάλη νίκη της ΔΑΠ. Είναι πολύ κρίμα με τέτοιο ξεδιάντροπο τρόπο να προσπαθούν να χειραγωγήσουν και να παραπλανήσουν τον κόσμο, πλασάροντας ψευδείς ειδήσεις, προς όφελος της Κυβέρνησης.
Μετά από τις διαδοχικές επιθέσεις της Υπουργού Παιδείας κ. Κεραμέως προς το δημόσιο και δωρεάν Πανεπιστήμιο, και τις μαζικές διεκδικήσεις και κινητοποιήσεις του φοιτητικού κινήματος, τα αποτελέσματα των φοιτητικών εκλογών είναι η μεγάλη δικαίωση για τους αγώνες των φοιτητ(ρι)ών. Από εδώ και στο εξής, η Κυβέρνηση ας προβληματιστεί για το πού και με ποιόν τρόπο θέλει να κινηθεί, αν δεν πήρε το μήνυμα ήδη.
Το ένα μετά το άλλο, τα νομοσχέδια της κ. Κεραμέως αποδοκιμάζονται στην πράξη. Δεν θα ανεχθεί η Πανεπιστημιακή κοινότητα άλλη ρεβανσιστική μεταχείριση.
Ούτε Πανεπιστημιακή Αστυνομία, ούτε Πειθαρχικά και Διαγραφές, ούτε Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής.
Και ως Νεολαία ΜέΡΑ25 είμαστε ξεκάθαροι και ξεκάθαρες: Δεν θα επιτρέψουμε στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και την φοιτητική της παράταξη να χρησιμοποιήσει αυτή την απόλυτη και συντριπτική της ήττα ως αφορμή για να επιχειρήσει την απονομιμοποίηση και περιθωριοποίηση των συλλόγων και του φοιτητικού κινήματος που τόσο επιθυμεί.
Ονειρευόμαστε ένα μαζικό, δημοκρατικό, ανοιχτό Πανεπιστήμιο με ανθρώπινους όρους σπουδών, χωρίς ταξικούς φραγμούς και με σοβαρή χρηματοδότηση.
Το αποτέλεσμα των φοιτητικών εκλογών μας επιβεβαιώνει πως και το δίκιο έχουμε με το μέρος μας, και είμαστε πολλοί και πολλές αυτοί και αυτές που το οραματιζόμαστε.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο