Νεολαία ΜέΡΑ25: Το έγκλημα δεν έχει ξεχαστεί, ξέρουμε τι σημαίνουν οι ιδιωτικοποιήσεις

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
27 Φεβ, 2024

Συμπληρώνεται ένας χρόνος από το κρατικό έγκλημα των Τεμπών, όταν οι ιδιωτικοποιήσεις και η κυβερνητική πολιτική, παρά τις προειδοποιήσεις και τις απεργίες των εργαζομένων που η ίδια κυβέρνηση έβγαζε παράνομες, οδήγησαν στο θάνατο 57 ανθρώπους. Παρακολουθούμε αυτές τις μέρες την αδίστακτη προσπάθεια της κυβέρνησης να συγκαλύψει το έγκλημα και δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι δεν ξεχνάμε και μέσα από τους αγώνες μας προσπαθούμε να μην το ξεχάσει κανένας άλλος.

Ακόμα παρατηρούμε την όλο και μεγαλύτερη εκμετάλλευση εις βάρος των εργαζομένων που κάθε μήνα τα βγάζουν πέρα όλο και πιο δύσκολα και μια κυβέρνηση σε ρόλο παρατηρητή,  να παρακολουθεί τους ολιγάρχες της ενέργειας και των σούπερ μάρκετ να αυξάνουν τα ήδη υπέρογκα κέρδη τους, χωρίς κανέναν φραγμό.

Σαν να μην έφταναν αυτά, ο υπουργός Παιδείας Πιερρακάκης φέρνει προς ψήφιση το νομοσχέδιο με το οποίο μειώνονται οι ευκαιρίες μας για ισότιμη πρόσβαση στην αγορά εργασίας, με την θέσπιση της ίδρυσης ιδιωτικών πανεπιστημίων, γεγονός το οποίο υποβαθμίζει τα πτυχία μας και οδηγεί σε περαιτέρω μείωση των μισθών των νέων εργαζομένων.

Για όλους αυτούς τους λόγους, ενώνουμε τις φωνές μας με τους μαζικούς φορείς:

Στην Αθήνα στις 10:30 π.μ. στην πλατεία Κλαυθμώνος.
Στη Θεσσαλονίκη στις 10:00 π.μ. στην πλατεία Συντριβανίου.

Όλα στους δρόμους, όλα στον αγώνα!

 

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο