Νεολαία ΜέΡΑ25: Το αποτέλεσμα των εκλογών να μας υπενθυμίσει πως η νέα γενιά μπορεί να υπερασπιστεί τον εαυτό της

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
11 Μάι, 2023

Για 2η συνεχή χρονιά οι κάλπες των φοιτητικών εκλογών φέρνουν ένα αισιόδοξο αποτέλεσμα.

Το αποτέλεσμα φανερώνει πως η γενιά των Τεμπών γνωρίζει πολύ καλά ποιος φέρει τις ευθύνες της φτωχοποίησης, της κοινωνικής εξόντωσης και των πολιτικών που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο οδηγούν τη νέα γενιά στην ανεργία, την μετανάστευση και την επισφάλεια.

Η αυξημένη προσέλευση των φοιτητ(ρι)ών στις κάλπες, η ενίσχυση της ανταγωνιστικής αριστεράς και του ενωτικού κατεβάσματος ΕΑΑΚ-ΑΡΕΝ, αλλά και η πρωτιά της Πανσπουδαστικής, την ώρα που η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, το Δίκτυο (ΣΥΡΙΖΑ) και η ΠΑΣΠ βρίσκονται σε πτωτική πορεία γεννά ελπίδες για την πορεία και την συνέχιση των φοιτητικών αγώνων και των φοιτητικών διεκδικήσεων.

Αναγνωρίζουμε στη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ το δικαίωμα του αυτοεξευτελισμού αφού με ανακοίνωσή της λαμβάνει υπόψη μόνο 86 από τις 272 κάλπες και όπως και πέρυσι “κερδίζει”.

Ως Νεολαία ΜέΡΑ25 θεωρούμε πως το αποτέλεσμα των φοιτητικών εκλογών δεν πρέπει να χρησιμοποιηθεί με λογικές ανάθεσης ή/και πολιτικής εκπροσώπησης, αλλά να μας υπενθυμίσει πως η νέα γενιά και μπορεί να υπερασπιστεί τον εαυτό της και έχει τη θέληση να θέσει αιτήματα και στόχους. Το επόμενο διάστημα το φοιτητικό κίνημα θα πολλαπλασιάσει τις παρεμβάσεις του εντός και εκτός ιδρυμάτων, μέσα από τις Γενικές Συνελεύσεις, τις πολύμορφες δράσεις του και τις διεκδικήσεις του.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο