Νεολαία ΜέΡΑ25: Ως εδώ ο αυταρχικός κατήφορος της Κυβέρνησης. Είναι θέμα δημοκρατίας ο σεβασμός των δικαιωμάτων του ΔΚ

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
25 Φεβ, 2021

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας βρίσκεται στην 47η ημέρα απεργίας πείνας, πλέον και δίψας, ενώ νοσηλεύεται στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας. Τις τελευταίες εβδομάδες, αλληλέγγυοι/ες διεκδικούν και υπερασπίζονται τα δίκαια αιτήματα του ΔΚ, δηλαδή την επιστροφή του στις φυλακές Κορυδαλλού, όπως ορίζει ο σωφρονιστικός νόμος που έχει ψηφίσει η Κυβέρνηση.

Σε όλες τις προηγούμενες κινητοποιήσεις, η Αστυνομία απαντά, χωρίς καμία κάθε φορά αφορμή, με ξυλοδαρμούς, προσαγωγές, συλλήψεις, χημικά και δακρυγόνα. Στην σημερινή συγκέντρωση στην Αθήνα, στα Προπύλαια, έγινε άλλη μια φορά βίαιη διάλυση του πλήθους, με χρήση αύρας και χημικών, ενώ υπερβολική ήταν η παρουσία των ΜΑΤ. Κατά παράβαση κάθε δεοντολογίας, οι αστυνομικές δυνάμεις απώθησαν δημοσιογράφους και εμπόδισαν δικηγόρους, να ασκήσουν το λειτούργημα τους.

Γνωρίζουμε καλά πως η Κυβέρνηση και η Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής δεν έχουν σκοπό να ακούσουν τον ΔΚ και προτιμούν να τον δουν να πεθαίνει, παρά να εφαρμόσουν τους νόμους του Αστικού Κράτους. Φοβόμαστε πως ο αλληλέγγυος κόσμος που όλο το διάστημα παλεύει για τον ΔΚ, τελικά έχει μεγαλύτερη πίστη στο κράτος δικαίου από την Κυβέρνηση και τον κ. Μητσοτάκη.

Απευθύνουμε έκκληση σε κάθε δημοκράτη και ευαισθητοποιημένο πολίτη, να αντιδράσει στις βαρβαρότητες και τις εκτροπές που επιχειρεί η Κυβέρνηση. Δεν δεχόμαστε καμία άλλη συνταγματική κατρακύλα. Ως εδώ, ο ακροδεξιός κατήφορος.

Ο σεβασμός και η υπεράσπιση των δικαιωμάτων των κρατουμένων, είναι θέμα δημοκρατίας.

(φώτο: Marios Lolos)

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο