Νεολαία ΜέΡΑ25: Οι διεκδικήσεις και οι αγώνες της φοιτητικής κοινότητας συνεχίζονται. Τετάρτη 10/02, στη 1μμ, στα Προπύλαια

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
09 Φεβ, 2021

Οι ώρες που διανύουμε, δε χωρά αμφισβήτηση είναι κρίσιμες. Υπάρχει ο κίνδυνος το επόμενο διάστημα όταν επιστρέψουμε στις αίθουσες των σχολών μας να μην είναι απολύτως τίποτα ίδιο με πριν. Σχεδόν έκλεισε ένας χρόνος με τους/τις φοιτητ(ρι)ές μακριά από τα Πανεπιστήμια, και αντί να ανοίξει η συζήτηση για το πως και πότε θα επιστρέψει η ακαδημαϊκή κοινότητα στους χώρους της, η Κυβέρνηση φέρνει ένα νομοσχέδιο προς ψήφιση που δεν ασχολείται με την υποχρηματοδότηση της παιδείας, την ενίσχυση και αναβάθμιση των σπουδών της νεολαίας ή την βελτίωση των εγκαταστάσεων και των υποδομών των Πανεπιστημίων.

Αντιθέτως, φέρνει τη δημιουργία ειδικού σώματος Πανεπιστημιακής Αστυνομίας που θα βρίσκεται καθημερινά στους χώρους των Ιδρυμάτων, με βαρύ εξοπλισμό και θα ελέγχεται -όχι από τις Πρυτανικές Αρχές- αλλά από την ΕΛΑΣ. Στο έκτρωμα της κ. Κεραμέως συμπεριλαμβάνεται ο καθορισμός ελάχιστης βάσης εισόδου και τροποποιήσεις στο μηχανογραφικό των υποψηφίων, που θα επιφέρουν κλείσιμο τμημάτων και μείωση εισακτέων. Ενώ, το αγκάθι όλου του προηγούμενου διαστήματος για επιβολή ορίου φοίτησης (ν+ν/2 έτη) που θα σημάνει διαγραφές φοιτητών, έρχεται αυτή την κρίσιμη στιγμή μέσα στην υγειονομική πανδημία και στην εξεταστική περίοδο των φοιτητών.

Για όλα τα παραπάνω και για όλες τις υπόλοιπες τροπολογίες που περιέχει το αντιδημοκρατικό και αυταρχικό Ν/Σ του Υπουργείου Παιδείας, σε συνεργασία με τον Υπουργό της Αστυνομίας, έχουν εκφράσει τις αντιρρήσεις και τις διαφωνίες τους η Ακαδημαϊκή Κοινότητα, οι φοιτητ(ρι)ές και οι καθηγητές, οι μαθητ(ρι)ές και οι Πρυτάνεις. Παρά τις πολλές και μαζικές κινητοποιήσεις που έχουν πραγματοποιηθεί τις προηγούμενες εβδομάδες, η Κυβέρνηση προχωρά στην ψήφιση του αισχρού σχεδίου της, χωρίς περαιτέρω διαβούλευση με τους αρμόδιους φορείς για να αποφύγει αντιδράσεις και για να μην αποκαλυφτούν οι σκοτεινές πλευρές του, που δεν αξίζουν το χαρτί πάνω στο οποίο έχουν γραφτεί.

Ως Νεολαία ΜέΡΑ25 καλούμε, αύριο, Τετάρτη 10/02, όλες/όλους να βρεθούν στις συγκεντρώσεις που πραγματοποιούν οι φοιτητικοί σύλλογοι και η εκπαιδευτική κοινότητα στην Αθήνα, στη 1μμ, στα Προπύλαια και σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας. Τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας και τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Για να αποτρέψουμε την διάλυση του Πανεπιστημίου, την υποβάθμιση της δημόσιας και δωρεάν εκπαίδευσης και της διεύρυνσης των ταξικών φραγμών στην Παιδεία.

Το νομοσχέδιο θα μείνει στα χαρτιά.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο