Νεολαία ΜέΡΑ25: Ο Νίκος Τεμπονέρας και ο αγώνας του για δωρεάν και δημόσια παιδεία μας εμπνέει για να αγωνιστούμε και εμείς

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
10 Ιαν, 2023

Συμπληρώθηκαν 32 χρόνια από τη δολοφονία του αγωνιστή Νίκου Τεμπονέρα από τον ΟΝΝΕΔίτη Καλαμπόκα.

Μέσα σε ένα πολωμένο κλίμα από μια αυταρχική κυβέρνηση Μητσοτάκη, ο Τεμπονέρας και όλοι οι υπόλοιποι μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς σε όλη την Ελλάδα, έδιναν ένα δίκαιο αγώνα απέναντι στην αντιδραστική εκπαιδευτική μεταρρύθμιση του Κοντογιαννόπουλου, η οποία εν τέλει δεν πέρασε και ο Κοντογιαννόπουλος, όπως και κάθε υπουργός Παιδείας που προσπάθησε να πάει κόντρα στη δύναμη των νιάτων πήγε σπίτι του και το σχέδιο νόμου έμεινε στα χαρτιά.

Δε θα ξεχάσουμε ποτέ τη στήριξη της ΝΔ στο στέλεχος της τόσο όσο ήταν υπό κράτηση, ποιος μπορεί να ξεχάσει το δελτίο τύπου της ΟΝΝΕΔ Πάτρας που τον αποκαλεί αγωνιστή(!). Όσο και μετά την αποφυλάκιση του, όταν και τον διόρισε διοικητή σε υποκατάστημα τράπεζας στον Βόλο. Η τακτική της ΝΔ ήταν και θα είναι πάντα η ίδια: φιλικό χτύπημα στην πλάτη και παροχή κάλυψης αν είναι δικός μας, σκληρή τιμωρία και διαπόμπευση αν είναι με τους άλλους.

Ο Νίκος Τεμπονέρας και ο αγώνας του για δωρεάν και δημόσια παιδεία είναι πάντα επίκαιρος και μας εμπνέει για να αγωνιστούμε και εμείς απέναντι στις σημερινές προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε.

Ο ΤΕΜΠΟΝΕΡΑΣ ΖΕΙ!

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο