Νεολαία ΜέΡΑ25: Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο Κεραμέως. Σώστε την δημόσια παιδεία.

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
13 Ιαν, 2021

Η Κυβέρνηση επιτίθεται στη νεολαία και χρησιμοποιεί τα υγειονομικά μέτρα, για να αποφύγει μαζικές αντιδράσεις, φέρνοντας προς ψήφιση ένα αποτρόπαιο σύνολο μεταρρυθμίσεων που βάζει ταφόπλακα στον δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα του ελληνικού Πανεπιστημίου, όπως το γνωρίζαμε μέχρι πρότινος.

Η κ. Κεραμέως θα έπρεπε να ντρέπεται για την αδράνεια και την ολιγωρία που έχει επιδείξει την προηγούμενη περίοδο, όσον αφορά την ενίσχυση της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης και την πρόνοια καθολικής πρόσβασης στα τηλεμαθήματα για την μαθητική και φοιτητική κοινότητα. Την ίδια ώρα το νομοσχέδιο που κατατέθηκε περιλαμβάνει ίδρυση Πανεπιστημιακής Αστυνομίας, μείωση εισακτέων, διαγραφές φοιτητών και όριο φοίτησης.

Ως Νεολαία ΜέΡΑ25 καλούμε, αύριο Πέμπτη 14/01, στις 12 το μεσημέρι, στα Προπύλαια Αθηνών (μετρό Πανεπιστημίου) και στη Θεσσαλονίκη, στο άγαλμα Βενιζέλου, μαζί με εκπαιδευτικούς, την μαθητική και φοιτητική κοινότητα και γονείς, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας, να ακυρώσουμε στην πράξη το νομοσχέδιο/έκτρωμα της κ. Κεραμέως.

Διεκδικούμε την απόσυρση του νομοσχεδίου, ουσιαστική αναβάθμιση των σπουδών και βελτίωση των συνθηκών, με αύξηση της χρηματοδότησης. Έξω η Αστυνομία από τα Πανεπιστήμια! Δώστε λεφτά για την Παιδεία.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο