Νεολαία ΜέΡΑ25: Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο Κεραμέως. Καταγγέλουμε την επίθεση στην πλατεία Κοραή

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
15 Ιαν, 2021

Την Πέμπτη 14/01 θα την θυμόμαστε ως την ημέρα που η Κυβέρνηση αποφάσισε να αναστείλει το άρθρο 11 του Συντάγματος (Δικαίωμα του συνέρχεσθαι) χωρίς καμία προηγούμενη προειδοποίηση. Σήμερα, ο φοιτητικός κόσμος έγινε μάρτυρας μιας αυταρχικής και βίαιης συμπεριφοράς από τις αστυνομικές δυνάμεις του κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Από νωρίς το πρωί, τα Προπύλαια ήταν αποκλεισμένα, οι φοιτητές/τριες αδυνατούσαν να προσεγγίσουν το σημείο εκκίνησης του εκπαιδευτικού συλλαλητηρίου. Με αποτέλεσμα να υπάρξει προσπάθεια προσυγκέντρωσης στην πλατεία Κοραή. Σε μια εντυπωσιακή αστυνομική επιχείρηση, εκατοντάδες φοιτητές/τριες βρέθηκαν εγκλωβισμένοι και αποκλεισμένοι από πάνοπλους αστυνομικούς της ομάδας ΜΑΤ και ΔΡΑΣΗ.

Η Κυβέρνηση επιχείρησε να τρομοκρατήσει και να καταστείλει το φοιτητικό κίνημα που αντιστέκεται και αντιδρά στις εξαγγελίες της κ. Κεραμέως για ίδρυση Πανεπιστημιακής Αστυνομίας, πειθαρχικών συμβουλίων, διαγραφές φοιτητών, μείωση εισακτέων και βάσης εισόδου στα ΑΕΙ. Με την χρήση χημικών, δακρυγόνων και την ομηρία, για πάνω από δύο ώρες, πλήθους κόσμου οδήγησαν παρευρισκόμενους να τσουβαλιαστούν ο ένας πάνω στον άλλο, αδυνατώντας να τηρήσουν τα μέτρα προστασίας και τις αποστάσεις, που μέχρι εκείνη την στιγμή οι φοιτητές τηρούσαν ευλαβικά. Η Κυβέρνηση έθεσε σε κίνδυνο με τις κινήσεις της τις ζωές μας.

Ως Νεολαία ΜέΡΑ25 καταγγέλουμε την επίθεση της κυβέρνησης στο φοιτητικό κίνημα και ζητάμε την απόσυρση του νομοσχεδίου Κεραμέως και όλες τις επίμαχες διατάξεις.

Καλούμε όλες/όλους να συστρατευθούν στο παλλαϊκό κάλεσμα ριζοσπαστικών και προοδευτικών δυνάμεων, του ΜέΡΑ25, για να αποτρέψουμε την ορμπανοποίηση της κοινωνίας και τον ακροδεξιό κατήφορο της κυβέρνησης.

Τα όνειρα μας θα γίνουν οι εφιάλτες τους.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο