Νεολαία ΜέΡΑ25: Μνήμη σημαίνει αντίσταση. Δεν ξεχνάμε τη δολοφονία του Σαχζάτ Λουκμάν

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
17 Ιαν, 2021

Σήμερα συμπληρώνονται 8 χρόνια από την ρατσιστική δολοφονία του Σαχζάτ Λουκμάν, από δύο μέλη της εγκληματικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής.

Ξημερώματα της 17ης Ιανουαρίου του 2013, ο 27χρονος πακιστανικής καταγωγής Σαχζάτ πήρε το ποδήλατο του και ξεκίνησε να πάει στη δουλειά του στη λαϊκή αγορά, στα Πετράλωνα. Στο δρόμο του επιτέθηκαν οι Λιακόπουλος και Στεργιόπουλος, όπου τον σκότωσαν με επτά μαχαιριές.

Η Χρυσή Αυγή μπορεί να κατηγορήθηκε για εγκληματική οργάνωση και η ηγεσία της να βρίσκεται στη φυλακή. Με εξαίρεση τους Λαγό και Παππά, που εξακολουθούν να κυκλοφορούν ελεύθεροι. Όμως οι ιδέες της συνεχίζουν να υπάρχουν και ο αγώνας μας για να απομονωθούν και να ξεριζωθούν από την κοινωνία αυτές οι αντιλήψεις δεν τελείωσε.

Θυμόμαστε τη δολοφονία του Σαχζάτ Λουκμάν και του Παύλου Φύσσα, την επίθεση στους Αιγύπτιους αλιεργάτες και στους Συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ. Γιατί μνήμη, σημαίνει αντίσταση.

Ο κόσμος που οραματιζόμαστε και παλεύουμε για αυτόν, δεν χωράει ρατσισμό, σεξισμό και καταπίεση. Δεν υπάρχουν άνθρωποι δεύτερης κατηγορίας. Θέλουμε μια κοινωνία πολυπολιτισμική, ελεύθερη, δημοκρατική και αλληλέγγυα.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο