Νεολαία ΜέΡΑ25: Κύριε Χρυσοχοΐδη ποιος έδωσε εντολή να χτυπήσουν τα ΜΑΤ τους μαθητές;

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
09 Οκτ, 2020

Ποιος θα προστατέψει τους πολίτες από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη;

Πριν λίγη ώρα, αστυνομικές δυνάμεις των ΜΑΤ επιτέθηκαν σε μαθητές που βρέθηκαν έξω από το υπουργείο Παιδείας διεκδικώντας λιγότερους μαθητές στις αίθουσες, προσλήψεις εκπαιδευτικών και προσωπικού καθαριότητας, με κρότου λάμψης και εκτεταμένη χρήση χημικών και δακρυγόνων.

Καταγγέλλουμε την επίθεση της αστυνομίας στους μαθητές και τις μαθήτριες και ζητάμε από την κυβέρνηση να μας πει ποιος έδωσε την εντολή για τα περιστατικά στο Υπουργείο Παιδείας. Ο κ. Χρυσοχοΐδης ελέγχει τα σώματα ασφαλείας και τις αστυνομικές δυνάμεις; Και αν ναι ήταν αυτός που ζήτησε να κυνηγήσουν τους συγκεντρωμένους μαθητές μέχρι το σταθμό του ΗΣΑΠ, πετώντας τους δακρυγόνα;

Δεν πέρασαν λίγες ώρες από την καταδίκη της ναζιστικής συμμορίας της ΧΑ και των φασιστικών πρακτικών της και η Κυβέρνηση επιχειρεί να μας αποδείξει πως το ίδιο αυταρχικό πρόσωπο θα δείχνει σε όποιον/α τολμήσει να της πάει κόντρα.

Οι ώρες σας είναι μετρημένες κύριοι της κυβέρνησης. Η μεγαλειώδης αντιφασιστική συγκέντρωση της Τετάρτης 7/10 έξω από το Εφετείο Αθηνών γέννησε το ανθάκι που θα σας στείλει σπίτια σας. Μαζί με τις πολιτικές εξαθλίωσης που εφαρμόζετε και οδηγείτε τον κόσμο στην ανεργία και την φτώχεια.

Νεολαία ΜέΡΑ25

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο