Νεολαία ΜέΡΑ25: Καλούμε όλες/όλους, να βρεθούν στις φοιτητικές κινητοποιήσεις την ώρα της ψήφισης του εκτρώματος Κεραμέως

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
11 Φεβ, 2021

Το έκτρωμα των Κεραμέως και Χρυσοχοΐδη που θα ψηφιστεί σήμερα στη Βουλή, δε λύνει επί της ουσίας κανένα απολύτως πρόβλημα. Το δημόσιο Πανεπιστήμιο απαξιώνεται, η δωρεάν εκπαίδευση υποβαθμίζεται και οι ταξικοί φραγμοί στην παιδεία διευρύνονται.

Αντί για αύξηση της χρηματοδότησης, αναβάθμιση των σπουδών και βελτίωση των υποδομών. Η Κυβέρνηση φέρνει μέσα στα Πανεπιστήμια την Αστυνομία, την βία και την καταστολή για να υπάρχει μια διαρκής τρομοκράτηση των νέων έτσι ώστε να μην μπορέσει η φοιτητική κοινότητα να αντιδράσει στις διαγραφές φοιτητών, τα πειθαρχικά συμβούλια, την μείωση εισακτέων και την βάση εισόδου.

Οι μαζικές, δυναμικές και ελπιδοφόρες συγκεντρώσεις σε όλες τις μεγάλες πόλεις, είναι ο φάρος της προοπτικής και της ελπίδας για εμάς και της ανατροπής για εκείνους. Ως Νεολαία ΜέΡΑ25 καλούμε κάθε νέο και νέα να βρεθεί σήμερα στις συγκεντρώσεις και τα συλλαλητήρια που οργανώνουν οι φοιτητικοί σύλλογοι και η εκπαιδευτική κοινότητα, τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα και τα μέτρα προστασίας.

Για να εμποδίσουμε τα σχέδια που ετοιμάζουν για εμάς, χωρίς εμάς. Για να ορθώσουμε το ανάστημα μας απέναντι στις αντι-εκπαιδευτικές πολιτικές που προωθούν.

«Τα πιο όμορφα παιδιά, δεν έχουν μεγαλώσει ακόμα. Τις πιο όμορφες μέρες μας, δεν τις έχουμε ζήσει ακόμα.»

Στην Αθήνα στα Προπύλαια, στις 4:30μμ, με πορεία προς τη Βουλή και το Σύνταγμα.

Φωτογραφία από Marios Lolos

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο