Νεολαία ΜέΡΑ25: Η νέα γενιά έχει ιδανικά, ούτε ξεπουλιέται ούτε προσκυνά

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
10 Μαρ, 2023

Όπως πολλά σχολεία και σχολές πανελληνίως έτσι και το 4ο Γυμνάσιο Πατρών αποφάσισε να κάνει κατάληψη για το εγκληματικό δυστύχημα των Τεμπών. Ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις και το κράτος δολοφόνο οι μαθητές και οι μαθήτριες έκλεισαν το σχολείο τους.

Η απάντηση της ΕΛ.ΑΣ ήταν η προσαγωγή δύο μαθητών του σχολείου και η μεταφορά τους στο αστυνομικό τμήμα. Η κυβέρνηση επιτίθεται στη μαθητική νεολαία. Μετά τα κροκοδείλια δάκρυα, λοιπόν, έρχονται δακρυγόνα και καταστολή, μετά τις συγγνώμες έρχονται προσαγωγές μαθητών Γυμνασίου!

Μάλιστα, οι προσαγωγές αυτές έγιναν τη στιγμή που η Νίκη Κεραμέως φέρνει στη Βουλή προς ψήφιση νομοσχέδιο με τίτλο «Ζούμε Αρμονικά Μαζί-Σπάμε τη Σιωπή: Ρυθμίσεις για την πρόληψη και αντιμετώπιση της βίας και του εκφοβισμού στα σχολεία».
Στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο προβλέπονται ποινικές κυρώσεις για τις μαθητικές κινητοποιήσεις καθώς σύμφωνα με το Υπουργείο εντάσσονται στη σχολική βία!

Για την κυβέρνηση η διεκδίκηση είναι εκφοβισμός και οι κινητοποιήσεις έκφραση μίσους και βίας.
Για εμάς είναι ο μόνος δρόμος να βγούμε από το δυστοπικό παρόν και να ελπίζουμε στο όμορφο, στο μεγάλο, το άπιαστο.
Δε θα επιτρέψουμε την συγκάλυψη του εγκλήματος των Τεμπών, θα κλιμακώσουμε τον αγώνα θα αυξηθούν οι καταλήψεις. Σε κάθε σχολή, σε κάθε Λύκειο και σε κάθε Γυμνάσιο.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο