Νεολαία ΜέΡΑ25: Η κυβέρνηση βρίσκεται εκτεθειμένη στο άνοιγμα των σχολείων

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
13 Σεπ, 2020

Αύριο, Δευτέρα 14/9, επιστρέφουν στις αίθουσες οι μαθήτριες και οι μαθητές όλης της χώρας. Στην πιο κρίσιμη έναρξη σχολικής χρονιάς των τελευταίων ετών, ευχόμαστε από την καρδιά μας, καλή αρχή.

Μετά από 6 μήνες πανδημίας, η κυβέρνηση αφήνει εκτεθειμένο το εκπαιδευτικό προσωπικό και όλους τους μαθητές. Τουλάχιστον όμως οι μαθήτριες και οι μαθητές θα έχουν παγούρι δώρο από την υπουργό Παιδείας. Η κ. Κεραμέως δεν φρόντισε να υπάρξει καμία πρόνοια και προετοιμασία.

Τα κενά στο εκπαιδευτικό προσωπικό σε όλα τα σχολεία της χώρας θα συνεχίσουν να υπάρχουν, οι μαθητές θα επιστρέψουν στοιβαγμένοι σε αίθουσες αλλά τηρώντας τις αποστάσεις και κάνοντας διαφορετικά διαλείμματα από τις άλλες τάξεις (!) και οι εκπαιδευτικοί θα κληθούν να εξηγήσουν σε ανήλικα και νεαρά παιδιά την ανάγκη της μάσκας. Παρεμπιπτόντως οι μάσκες που υποσχέθηκε η κυβέρνηση, δεν έχουν φτάσει σε δεκάδες δήμους της χώρας.

Η κυβέρνηση και η υπουργός Παιδείας κ. Κεραμέως έχουν τεράστιες ευθύνες για την ανοργανωσιά της νέας χρονιάς και την καλούμε ακόμη και τούτη την ύστερη ώρα να φροντίσουν να ενισχυθεί το δημόσιο σχολείο και οι ανάγκες του. Χωρίς φροντίδα και επένδυση στη νέα γενιά, δεν υπάρχει προοπτική και μέλλον.

Ωστόσο είμαστε πεπεισμένοι ότι οι νέοι άνθρωποι σε αντίθεση με αυτά που πιστεύει η κυβέρνηση και την στοχοποίηση που δέχτηκαν όλο το προηγούμενο διάστημα, θα τα καταφέρουν να διαπρέψουν και να διαψεύσουν με τις επιδόσεις τους, εκεί που η κ. Κεραμέως και ο κ. Μητσοτάκης απέτυχαν.

Καλή αρχή και καλό κουράγιο στους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο