Νεολαία ΜέΡΑ25: Η επίθεση στην κοινωνία συνεχίζεται. Το αστυνομικό κράτος Μητσοτάκη&Χρυσοχοΐδη δε θα περάσει.

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
07 Μαρ, 2021

Ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Χρυσοχοΐδης κάνουν ότι μπορούν για να μη διαφέρουν καθόλου από το καθεστώς του κ. Ερντογάν, στην Τουρκία. Άλλο ένα περιστατικό αστυνομικής αυθαιρεσίας και βαρβαρότητας είδαμε να εκτυλίσσεται σήμερα, στην πλατεία Νέας Σμύρνης. Είναι σαφές ότι η ηγεσία του Προστασίας του Πολίτη -ούτε σαν ανέκδοτο δεν μπορούμε να το προφέρουμε- έχει λύσει τα χέρια στις αστυνομικές δυνάμεις και πλέον μιλάμε για, εκτός ελέγχου, κατασταλτικές δυνάμεις. Οι εικόνες και τα βίντεο που κυκλοφορούν, όχι στα κεντρικά δελτία ειδήσεων, αλλά στα κοινωνικά δίκτυα -που επιχειρούν να φιμώσουν- αποκαλύπτουν με τον πιο σοκαριστικό τρόπο, τον ξυλοδαρμό νεαρού, ο οποίος ουρλιάζει από τον πόνο και οι αστυνομικοί τον χτυπούν με λύσσα με πτυσσόμενα γκλοπς.

Η τεράστια αυθόρμητη και άμεση αντίδραση των κατοίκων της γειτονιάς, ήταν η καλύτερη απάντηση στις σκηνές ντροπής. Ο κ. Μητσοτάκης είναι εκτεθειμένος, καθώς αποκαλύπτεται σιγά σιγά το σχέδιο του, για βίαιο αστυνομικό κράτος που θα περιορίζει τα δικαιώματα και τις ελευθερίες των πολιτών και θα επιτίθεται σε όσους εξεγείρονται, για να περιορίσουν τις επερχόμενες κοινωνικές αντιδράσεις.

Σας έχουμε κακά νέα, κ. Μητσοτάκη και κύριοι/ες της Κυβέρνησης. Οι μέρες σας είναι μετρημένες. Η κοινωνία έχει εκραγεί μαζί σας. Σας απεχθάνεται και σας απαξιώνει. Είστε μόνοι σας.

Δεν μπορείτε να δώσετε καμία προοπτική στους πολίτες, είστε θέαμα για αυτούς.

Καλούμε όλες/όλους συλλογικά να χτίσουμε αντιστάσεις και άμυνες στην επίθεση στα δικαιώματα και στα όνειρα μας που δεχόμαστε. Εμείς θα ορίσουμε τους κανόνες.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο