Η Νεολαία του ΜέΡΑ25 καταδικάζει την φασιστική επίθεση εναντίον μελών της ΚΝΕ στη Θεσσαλονίκη και καλεί την Κυβέρνηση να πάρει θέση

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
03 Οκτ, 2021

Δολοφονική επίθεση ακροδεξιών με taser και χοντρές αλυσίδες σε βάρος μελών της ΚΝΕ σημειώθηκε το μεσημέρι στην Ηλιούπολη Θεσσαλονίκης με 4 τραυματίες.

Μετά τη Σταυρούπολη οι Χρυσαυγίτες και κάθε είδους νεοναζιστικό μόρφωμα δείχνουν ξανά το άχτι που έχουν ενάντια σε κάθε ελεύθερη και αγωνιστική φωνή που αντιστέκεται.Παρά την καταδίκη της χρυσής αυγής πριν σχεδόν ένα χρόνο η ναζιστική νεολαία του κόμματος έχει επιτεθεί ήδη τρεις φορές σε μια βδομάδα σε σχολεία, πορείες, εξορμήσεις και συγκεντρώσεις.

Ενώ συμβαίνουν όλα αυτά η αστυνομία από την μια δεν κάνει για άλλη μια φορά καμία κίνηση απέναντι στους ακροδεξιούς, εθνικιστές, αλλά αντιθέτως επιτίθεται με δακρυγόνα στις ομάδες που αντιστέκονται απέναντι στους ακροδεξιούς. Από την άλλη η Κυβέρνηση δεν παίρνει ξεκάθαρη θέση απέναντι σε τέτοιου είδους ακροδεξιές και ναζιστικές επιθέσεις, αλλά αντιθέτως οι Υπουργοί της βγαίνουν και κάνουν απαράδεκτες δηλώσεις για χρήση βίας και των αντιστασιακών ομάδων.

Πριν ένα χρόνο μπορεί να πανηγύριζαμε για την καταδίκη της εθνικιστικής και νεοναζιστικής ΧΑ, γνωρίζουμε όμως πολύ καλά ότι δεν πρέπει να εφησυχαζομαστε και πως πρέπει να αγωνιζομαστε συνεχώς για να σταματήσει να γεννιέται το αυγό του εθνικισμού και ναζιστικού φιδιού. Γι’ αυτό θα τους πολεμάμε και θα συνεχίζουμε να βροντοφωναζουμε ότι δεν έχουν θέση στην κοινωνία μας.

Ως Νεολαία ΜέΡΑ25 στεκόμαστε αλληλέγγυοι/ες στην ΚΝΕ, ζητάμε από την Κυβέρνηση να πάρει επιτέλους ξεκάθαρη θέση απέναντι στις ακροδεξιές και εθνικιστές επιθέσεις, καθώς επίσης καλούμε και τον ίδιο τον Πρωθυπουργό να βγει και να καταδικάσει της απαράδεκτες δηλώσεις των Υπουργών της και βουλευτών της. Δίνουμε ραντεβού στους δρόμους ενάντια στον φασισμό και τον ναζισμό.

Νεολαία ΜέΡΑ25

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο