Νεολαία ΜέΡΑ25: Έξω από το ΑΠΘ η Αστυνομία. Με ΜΑΤ και βία, δε γίνεται Παιδεία!

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
10 Μάι, 2022

Με πρόφαση τις εργασίες στο πρώην Στέκι του Βιολογικού στο ΑΠΘ, για την δημιουργία βιβλιοθήκης, καθημερινά στη ΣΘΕ η Αστυνομία τρομοκρατεί και επιτίθεται στη φοιτητική κοινότητα.

Για ακόμη μια φορά, αστυνομικές δυνάμεις των ΜΑΤ βρίσκονταν από το πρωί στο χώρο του ΑΠΘ και επιτέθηκαν με δολοφονικό τρόπο σε φοιτητές και φοιτήτριες, πετώντας χειροβομβίδες κρότου λάμψης και δακρυγόνα σε κλειστό χώρο προκαλώντας ουσιαστική ασφυξία.

Οι εικόνες και τα βίντεο που κυκλοφορούν είναι ανατριχιαστικά. Πώς ακριβώς αντιλαμβάνεται η Κυβέρνηση την ασφάλεια εντός των Πανεπιστημίων, όταν τσουβαλιάζονται, ξυλοφορτώνονται και σέρνονται φοιτητές λες και είναι σακιά.

Δεν θα επιτρέψουμε να κανονικοποιηθεί η αστυνομική παρουσία εντός των Ακαδημαϊκών Ιδρυμάτων! Η καταστολή, ο αυταρχισμός και οι συλλήψεις φοιτητών/τριών είναι η βαρβαρότητα που ονειρεύεται η κ. Κεραμέως για τα δημόσια Πανεπιστήμια.

Η απάντηση μας σε αυτό το όργιο που επιβάλλει και σκηνοθετεί η Κυβέρνηση είναι ο συλλογικός αγώνας για να μην εφαρμοστεί η Πανεπιστημιακή Αστυνομία.

Με ΜΑΤ και βία, δε γίνεται Παιδεία!

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο