Νεολαία ΜέΡΑ25: ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ – ΣΗΚΩΝΟΥΜΕ ΑΝΑΣΤΗΜΑ – Φοιτητές, εργατιά μια φωνή και μια γροθιά

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
08 Νοέ, 2022

Στο τρέξιμο για το μεροκάματο, με αδήλωτη εργασία, με εργασιακή επισφάλεια με ή χωρίς πτυχίο, με εργοδότες ως αφέντες και εταιρείες κολοσσούς να καρπώνονται και να εξαντλούν για 400€/μήνα τη δύναμη της νιότης, ωράριο λάστιχο με το 10ωρο και το 12ωρο να θεωρούνται κανονικότητα, με τα ενοίκια στο ύψος των μισθών, με μαζεμένους απλήρωτους λογαριασμούς ρεύματος και φόβο για την κάθε μέρα μας.

Ετσι ζούμε η εργαζόμενη και φοιτητική νεολαία τα τελευταία πολλά χρόνια. Ολόκληρες γενιές στην επισφάλεια, τη μετανάστευση και την ανεργία.

Ως εδώ. Ανυπάκουος αγώνας έναντια στον εργασιακό μεσαίωνα. Ήρθε η ώρα να κλιμακώσουμε την πάλη μας εν όψει της αυριανής απεργίας, 9 Νοέμβρη.

Είναι ξεκάθαρο ότι μόνο η μαζική πάλη, η οργάνωση του εργαζόμενου κόσμου στα σωματεία και ο συνεχής ανένδοτος αγώνας για αξιοπρεπή δουλειά και εργασιακά δικαιώματα μπορεί να είναι η απάντηση στην εργασιακή βαρβαρότητα της εποχή μας.

Συμμετέχουμε αύριο μαζικά στην απεργιακή κινητοποίηση σε όλη την Ελλάδα. Είναι μια σημαντική ευκαιρία να δείξουμε στην ολιγαρχία και τα παρακλάδια της τη δύναμη των εργαζομένων και της νεολαίας.

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ. ΣΗΚΩΝΟΥΜΕ ΑΝΑΣΤΗΜΑ.
Φοιτητές εργατιά μια φωνή και μια γροθιά.

Όλ@ αύριο, Τετάρτη 9/11, στην Γενική Απεργία.

Αθήνα: Πεσματζόγλου και Σταδίου, 10:30πμ
Θεσσαλονίκη: Αγνώστου Στρατιώτη και Φιλίππου, 10:00πμ

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο