Νεολαία ΜέΡΑ25: 1 χρόνος από την καταδίκη της ΧΑ – Ούτε σπιθαμή γης στους φασίστες. Αντιφασιστική πορεία, Πέμπτη 7/10, 6:30μμ, Εφετείο

Δραστηριότητα
06 Οκτ, 2021

Στις 7 Οκτωβρίου συμπληρώνεται ένας χρόνος από την καταδίκη της εγκληματικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή». Ως Νεολαία ΜέΡΑ25 καλούμε και συμμετέχουμε στην αντιφασιστική συγκέντρωση την Πέμπτη 7/10 στις 18:30, έξω από το Εφετείο Αθηνών, στη λεωφόρο Αλεξάνδρας και Λουκάρεως.

Μετά το νέο μπαράζ επιθέσεων από οργανωμένες ακροδεξιές και φασιστικές ομάδες, σε αντιφασίστες και αντιφασίστριες, σε μέλη κομμάτων και αντιφασιστικών οργανώσεων, στη Θεσσαλονίκη, αλλά και στην Αθήνα πια, δεν υπάρχει απολύτως κανένα περιθώριο εφησυχασμού!

Ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας απέναντι σ’ αυτή την επικίνδυνη κλιμάκωση, αποβλέποντας στο χτύπημα κάθε ελεύθερης και αγωνιστικής φωνής που αντιστέκεται και σε εκλογικά οφέλη, αφήνουν να διογκώνεται το νεοναζιστικό κτήνος, δείχνοντας ασυγχώρητη ανοχή στους φασίστες να κάνουν ανενόχλητοι τις επιθέσεις τους. Την ίδια ώρα «οργανικοί διανοούμενοι» της παράταξης τους ξεπλένουν με ανιστόρητες εξισωτικές «θεωρίες των δύο άκρων».

Ταυτόχρονα η ΕΛ.ΑΣ. τόσο με τους ακροδεξιούς της θύλακες, όσο και με τις εντολές της πολιτικής της ηγεσίας, ανέχεται πλήρως τις επιθέσεις των ακροδεξιών, ενώ επιτίθεται με ωμή βία σε αντιφασίστες και αντιφασίστριες, αλλά και σε εκπαιδευτικούς και καθηγητές.

Η κοινωνία όμως ήδη απαντά και θα συνεχίσει να απαντά με ένα νέο, ακόμα πιο ισχυρό αντιφασιστικό κίνημα.

Είναι στο χέρι μας να μην τους αφήσουμε. Να μην επιτρέψουμε ναζιστικά τάγματα εφόδου στις γειτονιές και στα σχολεία. Να τους ξαναστείλουμε εκεί που ανήκουν: στα σκουπίδια της Ιστορίας!

Γι’ αυτό καλούμε όλες και όλους, όλους τους δημοκρατικούς πολίτες να συμμετάσχουν στην αντιφασιστική συγκέντρωση και πορεία στην Αττική, αλλά και σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο