ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ: η νεοφιλελεύθερη και η σοσιαλφιλελεύθερη όψη του μνημονιακού νομίσματος

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
11 Μάι, 2019

Η ΝΔ θέλει να μας πείσει ότι ο κ.Τσίπρας είναι γιαλαντζί αριστερός – άρα ψεύτης – προβάλλοντας ως απόδειξη για αυτό ακροδεξιάς προέλευσης fake news για σχέσεις της οικογένειας Τσίπρα με τη Χούντα. Έχουμε νέα για τη ΝΔ, ο κ.Τσίπρας όντως είναι γιαλαντζί αριστερός αλλά επειδή έχει καταστεί βασικό κομμάτι του πολιτικού προσωπικού του μνημονιακού τόξου, δηλαδή της μονιμοποιημένης λιτότητας στα πλαίσια της διαρκούς εσωτερικής υποτίμησης.

Πρόκειται ακριβώς για την ίδια πολιτική που υπηρέτησε και υπηρετεί ο κ.Μητσοτάκης. Κι επειδή λοιπόν οι πραγματικές διαφορές των δύο λεγόμενων κομμάτων εξουσίας στο κρίσιμο πεδίο της οικονομίας είναι επουσιώδεις, η πολιτική συζήτηση αποπροσανατολίζεται σκοπίμως, ευτελιζόμενη με παραπολιτικές κορώνες καφενείου και fake news…

Το ΜέΡΑ25 στέκεται απέναντι σε αυτόν τον σχεδιασμένο ευτελισμό της πολιτικής ζωής, που θέλει να εγκλωβίσει το εκλογικό σώμα σε ένα ψευτοδίπολο, που όμως δεν είναι τίποτα άλλο από την ίδια πολιτική πρόταση: τη μονιμοποιημένη λιτότητα και την προσποίηση της βιωσιμότητας του χρέους. Απλώς τα δυο κόμματα που πασχίζουν να αναβιώσουν τον δικομματισμό, διαφοροποιούν τη φόρμα αυτής της κοινή τους πολιτικής πρότασης είτε με την εθνικιστική ρητορεία της ΝΔ, είτε με τον πολιτικά προοδευτικό μανδύα του ΣΥΡΙΖΑ.

Εμείς μιλάμε μόνο πολιτικά και προγραμματικά. Καταθέτουμε συγκεκριμένες, κοστολογημένες και πλήρως εφαρμόσιμες προτάσεις για την Ευρώπη, (πώς θα έρθει άμεσα βιώσιμη ανάπτυξη, πώς θα καταπολεμηθεί άμεσα η φτώχεια και πώς θα επιτύχουμε ριζική αναδιάρθρωση του Ευρωζωνικου χρέους) και φυσικά για την Ελλάδα, (για τα κόκκινα δάνεια, τη δημόσια περιουσία, το δημόσιο χρέος, τη φορολογία, την καταπολέμηση της φτώχειας, την προστασία της εργασίας, την ενίσχυση της νεοφυούς επιχειρηματικότητας).

Το ΜέΡΑ25 μιλάει μόνο πολιτικά επειδή καταθέτει ένα ρεαλιστικό πολιτικό πρόγραμμα, ένα εναλλακτικό πολιτικό αφήγημα, αντιθετικό με εκείνο της τυφλής υποταγής στους δανειστές, όπως οι δήθεν πολιτικοί αντίπαλοι ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ.

του Αλέξη Σμυρλή, Συντονιστή Πολιτικού Προγράμματος ΜέΡΑ25

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο