Ναΐμ Ελγαντούρ, πρόεδρος Μουσουλμανικής Ένωσης Ελλάδας: Ήταν θέμα καθαρής τύχης που δεν θρηνήσαμε θύματα από την έκρηξη στο τζαμί στα Πατήσια

Συνεντεύξεις - videos
25 Ιαν, 2022

Πληθαίνουν επικίνδυνα το τελευταίο διάστημα οι ρατσιστικές επιθέσεις στη χώρα μας και ο πρόεδρος της Μουσουλμανικής Ένωσης Ελλάδας, Ναΐμ Ελγαντούρ, σε παρέμβασή του στο Στίγμα της ΜέΡΑς εκφράζει την ανησυχία του όχι μόνο για την επανάκαμψη φαινομένων ακραίας ρατσιστικής βίας, αλλά και για τη στάση της πολιτείας απέναντι σε αυτά:

Ο εκρηκτικός μηχανισμός που εξερράγη στο τζαμί στα Πατήσια είχε στόχο να κάνει ζημιά σε ανθρώπους, γιατί αυτί που τον έβαλαν γνωρίζουν ότι οι μουσουλμάνοι πάνε νωρίς στο χώρο αυτό για την προσευχή τους. Από τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα, γιατί αν η έκρηξη γινόταν μισή ώρα αργότερα, όταν θα είχε αρχίσει να φτάνει ο κόσμος, θα γινόταν μεγάλο κακό.

Για μια περίοδο νομίζαμε ότι ηρεμήσαμε μετά από την καταδίκη της Χρυσής Αυγής, όμως φαίνεται ότι θέλουν να αποσπάσουν την προσοχή από άλλα μεγάλα προβλήματα και έχουμε τέτοιες απόπειρες. Δεν είναι ξεκάθαρο ότι από πίσω βρίσκονται κάποιες τρομοκρατικές αμάδες. Για μένα φταίει η πολιτεία. Δεν έχει βγει κάποιος από την κυβέρνηση ή το υπουργείο Θρησκευμάτων να καταδικάσει το περιστατικό. Αυτή η κυβέρνηση της Δεξιάς φαίνεται να στηρίζει τους ακροδεξιούς και τους ρατσιστές. Και όχι μόνο αυτό, αλλά περιλαμβάνει και ακροδεξιούς στη σύνθεσή της.

Από την άλλη, αυτά που ακούγονται για παράνομο τζαμί είναι όλα αναληθή και κυκλοφορούν για πολιτικούς λόγους. Όταν το ανοίξαμε, ενημερώσαμε αμέσως την αστυνομία η οποία συμμετέχει στην προστασία και τον έλεγχο του χώρου λατρείας. Δεν έχουμε τίποτα να κρύψουμε, ούτε έχουμε σκοπό να κάνουμε κάτι κακό σε αυτή τη χώρα που μας αγκάλιασε και μας φιλοξενεί. Και μέχρι σήμερα, δεν έχουμε κάνει τίποτα που να έχει διαταράξει την ειρήνη της κοινωνίας. Αλλά φαίνεται ότι κάποιοι άλλοι έχουν διαφορετικούς σκοπούς.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ:

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο