Να σταματήσουν τα περιστατικά της αστυνομικής αυθαιρεσίας – που είναι το πόρισμα της «επιτροπής Αλιβιζάτου»;

Πολιτική
24 Αυγ, 2020

Το νέο περιστατικό αστυνομικής αυθαιρεσίας που καταγγέλλεται στα Εξάρχεια είναι πραγματικά εξοργιστικό. Φαίνεται πως οι δυνάμεις καταστολής του κ. Χρυσοχοΐδη έχουν “λύσει όχι μόνο τα χέρια τους”, αλλά και την “γλώσσα τους” με την ευθεία προσβολή συμπολιτών μας για την σεξουαλικότητα και την έκφραση φύλου τους.

Τα όσα καταγγέλλονται για την επίθεση που δέχθηκε το απόγευμα της Κυριακής ο Ηλίας Γ. ακτιβιστής του ΛΟΑΤΚΙ+ κινήματος τόσο για τις λεκτικές ομοφοβικές προσβολές από αστυνομικούς, όσο και για την μετέπειτα σύλληψη του επειδή αντέδρασε σε αυτές, αποδεικνύουν περίτρανα αυτό που το ΜέΡΑ25 έχει πολλαπλώς επισημάνει για την αναγκαία λογοδοσία των αστυνομικών οργάνων, τα οποία δεν είναι ούτε υπεράνω του νόμου, ούτε και επιτρέπεται να ευτελίζουν με οποιοδήποτε τρόπο τους πολίτες κατά την άσκηση των καθηκόντων τους.

Η δίωξη που στήθηκε σε βάρους του Ηλία Γ. είναι απαράδεκτη και καλούμε στην άμεση παύση της. Παράλληλα πρέπει να διαταχθεί ΕΔΕ για τους αστυνομικούς που έδρασαν στο συμβάν και τους συναδέλφους τους που δεν αντέδρασαν σε αυτές τις “πρακτικές”. Ενώ καλούμε και την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και την Κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη να πάψουν επιτέλους να καλλιεργούν το καθεστώς ατιμωρησίας των αστυνομικών οργάνων και να δοθεί άμεσα στη δημοσιότητα το περιβόητο πόρισμα της “Επιτροπής Αλιβιζάτου” που καιρό τώρα αναμένουμε.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.